Tadej Pogačar wint Giro d’Italia 2024… Of toch niet ?

De 107e editie van de Giro d’Italia, een van ‘s werelds meest prestigieuze wielerrondes, gaat  op zaterdag 4 mei van start in het prachtige Turijn.  Meteen met een race van 140 kilometer met maar liefst vijf beklimmingen. De race zal eindigen met een adembenemende circuitetappe rond het Colosseum in Rome op zondag 26 mei. Met een totale afstand van 3.408 kilometer en een uitdagend parcours met maar liefst 44.650 hoogtemeters belooft de Giro van 2024 een epische strijd te worden.

Dit jaar heeft de Giro een gebalanceerd parcours, met twee individuele tijdritten, een gravelrit à la Strade Bianche in Toscane op de zesde etappe, en maar liefst zes bergtop finishes. Dit zorgt voor een uitdagende mix van disciplines die de vaardigheden van de renners op de proef zullen stellen.

De afwezigheid van de verdedigende kampioen, Primož Roglič, opent de deur voor een nieuwe winnaar. Met een indrukwekkend deelnemersveld dat topnamen als Geraint Thomas, Julian Alaphilippe en Romain Bardet omvat, staat de concurrentie op scherp.  Zijn zij in staat Tadej Pogačar, die in bloedvorm zit, ook maar enigszins te bedreigen ?

 

FietsenindeAlpen_Giro2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]