4 grote favorieten in de Tour 2024, zorgen zij voor vuurwerk ?

De eerste spontane reacties op de onthulling van het parcours van de Tour de France zijn ondertussen gaan liggen en maken plaats voor méér berekende inzichten van de renners en hun ploegleiding, die reeds in volle voorbereiding zitten op wat één van de zwaarste, boeiendste edities van de laatste jaren moet worden.

Nice

Parijs, dat odergedompeld wordt onder een deken van de Olympische Spelen, heeft voor het eerst zijn prominente aankomst op de Champs-Elysées af moeten staan aan Nice, maar daar zullen de renners niet echt wakker van liggen.

Méér tijdritkilometers

Twee individuele tijdritten van in totaal 25 + 34 kilometer, wat neerkomt op 59 kilometer, waarvan de tweede plaatsvind tijdens de laatste etappe van Monaco naar Nice.  Dit spannende slotstuk is niet meer voorgekomen sinds 35 jaar, sinds het beroemde duel tussen Fignon en LeMond in 1989.

Een trucje van A.S.O. om vooral Remco Evenepoel (23) te overtuigen, en hem zijn debuut te laten maken in de Tour de France ? Uiteraard kunnen Jonas Vingegaard (26), Tadej Pogacar (25) en Primoz Roglic (33) ook een stukje tijdrijden. Kan Evenepoel ten opzichte van zijn concurrenten hier zijn slag slaan? Of gaat hij als de jongste van de favorieten, niet fris genoeg meer zitten om op te boksen tegen de drie méér ervaren Tour-renners ?

Gravelrit

Dat fietsen op gravelwegen enorm populair is, is een open deur intrappen.  Een reden voor de A.S.O. om hierop in te spelen. De renners en de teams zijn minder enthousiast.  En dit niet alleen vanwege het logistieke aspekt (aangepaste fietsen en materiaal), maar door de ùogelijke pechfactoren.  Hier kan de Tour eerder verloren worden, dan gewonnen.  Het belooft alleszins een stresserende rit voor de renners en hun mekaniekers te worden.

Vijf cols boven de 2000 meter

De renners staan voor een zware uitdaging met maar liefst 27 beklimmingen van tweede, eerste en buitencategorie op het programma.

Al op de vierde dag van de Tour wacht een eerste passage in de Alpen met de Galibier, met de top op een indrukwekkende hoogte van 2.642 meter. Op de veertiende dag staan de Pyreneëen op het lijstje met de Tourmalet, Hourquette d’Ancizan en Pla d’Adet. Net vóór de tweede rustdag moeten de renners de Peyresourde, Col de Menté, Portet d’Aspet, Col d’Agnès en Plateau de Beille overwinnen, goed voor 5.000 hoogtemeters!

Daarna volgt een tweede passage door de Alpen, met op de zeventiende dag de Col Bayard, Col du Noyer en Superdévoluy op het menu. Een dag later krijgen de aanvallers hun kans richting Barcelonette. De negentiende etappe voert over de Col de Vars, de Cime de Bonette en richting Isola 2000, met 4.600 hoogtemeters en cols die reiken tot ver boven de 2.000 meter.

4 rennersblokken

Een winnaar naar voren schuiven wordt in deze Tour moeilijker.  Vingegaard heeft alvast de beste adelbrieven voor te leggen.  Hij zal er op gebrand zijn om een derde keer de gele trui naar Noorwegen te brengen.  Zeker omdat het niet gestolen zal zijn.  Met uitdagers Remco Evenepoel, Tadej Pogacar en Primoz Roglic zal hij het niet voor het grijpen krijgen.

Het wordt de eerste Tour-ervaring van Remco Evenepoel, die een Soudal-Quick Step ploeg achter zich krijgt die iets méér Tour-gericht zal zijn dan in 2023. De tijdritten zijn uiteraard in zijn voordeel.  Vraagteken wordt hoe hij de zware bergritten verwerkt.

Pogacar (UAE) zal dan weer gemotiveerd zijn om terug aan te knopen met Tourwinst.  Hij vragen we ons dan weer af of hij daarvoor in het voorjaar consequenties zal aanknopen.  Gaat hij de Ronde van Vlaanderen rijden, de Waalse klassiekers.  Pogacar woekert graag met zijn krachten, wil overal winnen maar is dit opportuun in een voorbereiding naar de Tour ? Hij heeft alvast een sterke ploeg achter zich.

Primoz Roglic, die zijn Jumbo-Visma wielertrui wisselde voor een Bora-Hans Grohe uitrusting, wordt een belangrijke uitdager.  Zijn team is alvast bereid een team op te bouwen rond hem. De ‘Band of Brothers’, zoals het team zichzelf noemt, zal een belangrijk blok vormen tegen het alles beheersende Jumbo-Visma, dat in 2024 verder gaat als Visma – Lease a Bike.

Wij rekenen alvast op vuurwerk tussen de 4 favorieten en hun teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]