Verrassend parcours voor de Tour de France Femmes 2023

De Tour des Femmes kan alvast verder bouwen op het geweldige succes van de eerste (herwerkte) editie, en wordt weer een beetje verder uitgebouwd.

ASO heeft alvast een mooi parcours uitgetekend, al is het vertrek niet vanuit Parijs, maar in Clermont-Ferrand. Vanuit de Auvergne zijn er uiteraard méér mogelijkheden voor heuvelachtige en bergetappes, zoals een stap richting de Pyreneëen.  Nog geen Alpen in het parcours dus, wel de Col d’Aspin (12km aan 6,5%) en aankomst op de Tourmalet (17km aan 7,3%) op de voorlaatste dag.

De laatste dag alweer een nieuwigheid : Voor het eerst is er een individuele tijdrit ingebouwd in de Tour des Femmes. In en rond Pau zullen de vrouwen voor de laatste secondes strijden.

Weinig kansen voor de pure sprinters lijkt het, Na rit 1 en 3, lijkt enkel rit 6 naar Blagnac nog een kanshebber voor een massasprint.

We zijn dan ook benieuwd hoe de ploegen, die slechts 7 rensters kunnen inzetten, zullen samengesteld worden.

Wie wordt de uitdager van Annemiek Van Vleuten, die in haar allerlaatste jaar, zeker weer de grote kanshebber is.  Het parcours is wellicht iets minder in haar voordeel, maar wellicht geeft de regenboogtrui haar nog méér vleugels.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]