Villard-de-Lans, winter- en zomersportoord

Villard-de-Lans, bergdorp en winter- en zomersportoord, geniet een geografische en klimatologische bevoorrechte situatie, door de ligging in het Regionaal Natuurpark van de Vercors, aan de voet van de Grande Moucherotte.

Villars-de-Lans is een erg sportieve bestemming : skiën en langlaufen in de winter; wandelen, fietsen, mountainbiken, parapentevliegen, klimmen, canyoning en tennis in de zomer. Het vakantieoord beschikt bovendien over een ontspanningsruimte en een waterpretpark met zwembad met golfslag en glijbanen.

De kabellift van de Côte 2000 verschaft, winter en zomer, toegang tot het midden van de pistes, tot de mountainbike- en wandelcircuits, en tot de startbaan voor het parapentevliegen.

Het dorp werd opgenomen in het parcours van de Tour 2020.  Niet voor de eerste keer trouwens  (1985 (tijdrit), 1987, 1989,1990, 2004). La Montée de Saint-Nizier du Moucherotte (14,6 km – 6,5%) is een gelijkmatige klim met op de top bonusseconden te pakken : 8, 5 en 2, vrij selectief. Na een kleine 20 kilometer plateau in dalende lijn klimt de route in 2,3 kilometer aan 6,6% naar de finish in Villard-de-Lans, Côte 2000.

Het Bike Park van Villard de Lans dat sinds 4 jaar geopend is geeft ieder jaar weer invulling aan verschillende tracés. Het park heeft een goede reputatie verworven, is een must voor liefhebbers van mountainbiking en staat op de 3e plaats van de bike parks van de l’Isère en in de Top 10 van Frankrijk. Het terrein is gemakkelijk toegankelijk dankzij de gondelbaan « Côte 2000 » met 10 plaatsen, en de site biedt 12 downhill pistes en 4 enduro parcoursen op verschillende niveaus, van beginners (of kinderen) tot aan gevorderden.

De Vercors biedt een gamma aan routes met gevarieerde hoogteverschillen en schitterende landschappen met 10 bijzondere bergpassen voor de wielrenners.  De beklimming van de Col de Rousset, uitgerust met een timing systeem, biedt u de mogelijkheid om de tijdsduur van uw beklimming te meten.

Villard-de-Lans is ook erkend met het label “Famille Plus” label.  Dit label is het eerste en enige nationale toeristische keurmerk in Frankrijk dat aangeeft dat de plaats uiterst geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het keurmerk is erkend door de Franse minister van Toerisme.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Fred Rompelberg_Fietsvakantie in de Alpen

Fred Rompelberg Bicycle Holidays nu ook in de Franse Alpen

Langzaam maar zeker gaan de grenzen open en kunnen we weer opnieuw beginnen dromen. Reizen binnen Europa – Update Fred Rompelberg Bicycle Holidays heeft de laatste maanden niet stilgezeten en heeft zijn succesvolle formule vanuit Mallorca gekopieerd naar de Franse Alpen. met het gekende recept … Een onvergetelijke fietsvakantie in het hooggebergte van de Franse […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]