Geen koude handen meer !

Bescherming van je handen tegen koude is altijd lastig, verkleumde vingers door de ijzige wind, en doorweekte handschoenen bij regen zijn de meest voorkomende klachten.  Je verliest grip op het stuur, schakelen en remmen  lukt nog moeilijk.  Het neemt al snel je fietsplezier weg.

In de winter kun je het beste kiezen voor volledig afgesloten fietshandschoenen. Let er op dat de fietshandschoen isolerend en waterdicht is.  Niet alle lange vingers handschoenen zijn waterdicht, dus lees de product details alvorens te kopen.

Winterhandschoenen zijn er voor verschillende temperatuurbereiken.

Er zijn speciale handschoenen voor de herfstperiode, vaak lekker dun en van soepel materiaal.  Wordt het iets kouder, dan kan je hieronder nog iets dunnere dragen. Zij zorgen voor de extra nodige warmte.  Gebruik hiervoor  latex of vinyl-handschoentjes.  Supergoedkoop, maar deze handschoentjes zijn water- en winddicht en dus zeer efficiënt.

Echte winterhandschoenen zijn minder soepel door het dikkere materiaal.  Omdat ze speciaal ontworpen zijn voor wielrenners houden ze je handen warm, en kan je de fiets ook nog eens op een zeer eenvoudige manier onder controle houden.  Naast het warm houden, zorgen deze handschoenen eveneens voor het afvoeren van zweet.

Reflectiestrepen op de handschoenen zorgen voor een extra zichtbaarheid en veiligheid in het donker.

 

Maak hier je keuze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]