Beenwarmers of lange fietsbroek

Indien de temperatuur nog boven de tien graden zit,  kunnen beenwarmers voor voldoende warmte zorgen. Als het na verloop van tijd toch te warm wordt, kan je deze makkelijk weer uittrekken en wegsteken.

Het handigste is echter om bij koude temperaturen over te stappen op een lange fietsbroek. De lange fietsbroek zorgt voor voldoende warmte afhankelijk natuurlijk van de dikte en kwaliteit van de fietsbroek. Lange fietsbroeken zijn in diverse dikte en kwaliteiten. Het is aan te raden om de fietsbroek niet te strak te kopen, zodat er ruimte blijft voor een warm luchtlaagje.

Je kan ze aanschaffen met of zonder zeem, zodat je ze eventueel over je gewone en comfortabele koersbroek kan dragen.  Degenen zonder zeem sluiten beter aan in je kruis.  Je hebt je gewone koersbroek eronder aan, wat alvast 2 lagen bescherming geeft op je bovenbenen.  Bij hevige koude trek je nog een paar beenstukken onder aan.

Ze zijn te koop met of zonder bretellen.  Bekijk ook de ritsen, sommige hebben lande ritsen aan beide zijden waardoor de broek zeer gemakkelijk aan of uit te trekken is.

De meeste zijn vervaardigd uit elastisch materiaal en zijn licht ademend.  Een fleece-voering, die zorgt voor een optimale isolatie,  is aan te raden voor fietsen in koudere omstandigheden.

De graad van winddichtheid en waterafstotendheid bepalen de kwaliteit van de broek.  De nieuwste broeken hebben een verbluffende waterafstotende werking.  Doorweekte kleding behoort hiermee de eerste paar uur tot het verleden.  Snel drogen is een van de karakteristieken waaraan de kwalitatief betere  broeken dienen te voldoen.

Knieën worden vaak extra beschermd tegen kou en wind door extra beschermende panelen.  Wie kent hier de zogenaamde Rainlegs ?  Rainlegs beschermen de bovenbenen tegen regen, wind en koude.  Deze beenbeschermers bindt je om en zijn open langs de achterzijde zodat er geen transpiratie is en de fietsbroek droog blijft. Bron : www.rainlegs.com

Vele broeken hebben ingewerkte reflecterende stroken, ideaal voor een goede zichtbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]