Ketting reinigen

Om de ketting van een mountainbike perfect te reinigen, haak je de ketting beter los zodat je hem van de fiets kunt nemen. Vervolgens in een emmer zeepsop (Dreft is best oké, ondanks alle dure en speciale kettingreinigers die op de markt zijn) met aangepast borsteltje poetsen. Nadien droogblazen of met doek drogen en weer opleggen door de bewuste schakels weer in elkaar te haken.

Een handige tip is de ketting inoliën met teflonspray. Niet te veel, streel met je handen over de ingeoliede ketting. Je mag niet veel olie aan de handen hebben. Laat de ketting na het inoliën flink wat toeren draaien rond de tandwielen en schakel tussendoor naar hartenlust zodat ook op alle tandwielen een beetje olie ligt.
Nog één tip voor de natte en bemodderde MTB-tochten: spuit voor de start een siliconenspray op de ketting. Dat werkt waterafstotend en laat de modder nadien makkelijker loskomen. Met gewone kruipolie gaat de modderbrij immers aankoeken en krijg je al gauw een vette en vieze ketting. Krakend naar de finish en lastiger poetswerk achteraf!

Tekst: Kurt Titeca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]