Leve de zoemende ketting!

Zéér belangrijk onderdeel van elke fiets: de ketting. In de winterperiode (modderwater, strooizout, …) ziet dit elementaire fietsonderdeel enorm af.

Het is geen pretje om in koude weersomstandigheden achteraf nog veel poetstijd te stoppen in een stukje materiaal dat de volgende keer toch weer smerig is. Maar het bewustmakingsproces is al flink gevorderd. Wanneer moet je een ketting met druppels olie behandelen en wanneer met een spuitbus? Of maakt het allemaal niet zo’n verschil uit?

Voorts is er natuurlijk een onderscheid tussen de ketting van de koersfiets en die van de mountainbike. Laatstgenoemde heeft het altijd hard te verduren. Bij droog weer zal opstuivende aarde voor verdroging en tandengeknars zorgen. In ploeterweer hoeven we er geen tekeningetje bij te maken hoezeer modder en water de smeerolie verdrijven. Laat hem opnieuw zoemen, die ketting!

Tekst: Kurt Titeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]