Véloroute V63 Vallée de l’Isère

De “Véloroute V63 Vallée de l’Isère” loopt van Grenoble naar Saint Hilaire du Rosier, via vlaktes en bergen (de Chartreuse, de Belledonne en de Vercors) en biedt een fantastisch panorama. Dit fietspad loopt over 122 km door de Isère en biedt een alternatief in de Voor-Alpen van de Dauphiné, op de route van de ViaRhôna.

Deze fietsroute loopt langs de rechteroever van de Isère.  Recreatieve fietsers kunnen langs deze een route het departement en al zijn rijkdommen ontdekken in een uitzonderlijke omgeving tussen de natuur, steile bergen, walnotenbomen zover het oog reikt en observatie van fauna en flora …

Interessant om te weten is dat de route uitgerust is met tal van oplaadpunten voor e-bikes, heel wat parkeerplaatsen om uw fiets veilig te stallen zodat u uitgebreid de tijd kan nemen om door één van de vele dorpjes te slenteren, een toeristische site te bezoeken of een marktje mee te nemen op uw tocht.

De V63 brengt de fietsers ook tot Roman-sur-Isère, een historisch middeleeuws stadje, genesteld aan de voet van de Vercors.

RouteYou 

 

 

alpesishere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]