Beste ploeg ter wereld

De koers zou niet boeiend genoeg meer zijn,  niet aantrekkelijk genoeg door zijn uitgebreide kalender en zijn lange en saaie wedstrijden of tijdritten.   Een aantal profploegen willen hier iets aan doen.

velonDaartoe werd Velon opgericht, een samenwerkingsverband tussen een ondertussen reeds 18 World Tour ploegen.  Onder het motto ‘Making Cycling Better’ wil de wielersport weer spannend maken door nieuwe initiatieven en door nieuwe technologieën te introduceren in de koers.  Beelden van op het zadel zijn niet nieuw en tonen hoe het werkelijk is in de buik van het peloton, in een ontsnapping of, en dat is het spectaculairste, in volle sprint.  Zo toont men ook reeds de snelheid van een peloton ten opzichte van een ontsnapte groep.  Gaat men zo ook de individuele hartslaggegevens van de renners tonen op het scherm of het getrapte vermogen ?  Dat ligt al wat gevoeliger, maar zou dan weer de openheid van de sport kunnen bevorderen.

 

 

Het zijn niet de eerste de beste teams, die regelmatig de invoering van nieuwe technologieën evalueren  :

 • BMC Racing Team
 • Quick-Step Floors Pro Cycling Team
 • Bahrain-Merida Pro Cycling Team
 • Katusha-Alpecin
 • Lotto Soudal
 • Orica-Scott
 • Cannondale Drapac Pro Cycling Team
 • Team Sunweb
 • Team LottoNL-Jumbo
 • Team Sky
 • Bora Hansgrohe
 • Trek Segafredo
 • Team UAE Abu Dhabi
 • AG2R La Mondiale
 • Astana Pro Team
 • Team Dimension Data
 • FDJ
 • Movistar Team

 

Gedurende 3 dagen (2-4 juni 2017) wil men ploegen het tegen elkaar laten opnemen in verschillende disciplines ; ploegenachtervolging, klimwedstrijden en sprints.  De beste ploeg mag zich ‘de beste ploeg ter wereld’ noemen.  Gekoppeld met ‘in real time’ en ‘on-board’ gegevens en beelden moet dit een schoolvoorbeeld worden van hoe de koers er kan en zal uitzien in de toekomst. Op deze manier wil men ook de fans dichter bij het wielrenner betrekken.  Plaats van het gebeuren : Cauberg.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]