5 tips tegen koude voeten

De winter komt er weer aan en dus is het tijd om te kijken naar lekker warme, waterdichte fietsschoenen.Of zijn er eenvoudige middeltjes om mijn voeten warm én droog te houden ?

sportograf-57652331

  1. In het binnen zooltje van een fietsschoen zitten vaak gaatjes,  vervang dit zooltje in de winter of doe een aantal lagen krantenpapier onder het zooltje. Krantenpapier heeft een isolerende functie.  Er bestaan ook opwarmbare zooltjes.
  2. Aluminiumfolie stoot kou af en houdt warmte vast.  Een stuk aluminium folie tussen je fietsschoenen en overschoenen voorkomt koude voeten.
  3. Gebruik bij hevige regen een plastic zakje om je schoenen.
  4. Ideaal is  een klassieke broodzak van bij de bakker, die je over je kousen trekt.  Door het laagje parafine is deze winddicht.
  5. Smeer je voeten in met vaseline. Vaseline isoleert, zodat je je eigen lichaamswarmte niet kwijtraakt. Het werkt ook goed om de voeten droog te houden als het erg nat is.  ‘Warme-voeten-crèmes’ kunnen ook soelaas bieden.

 

Wie kent er nog trucjes uit ‘de oude doos’ ?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]