Moutiers – Ville de départ – nog 100 dagen !

Courchevel, Méribel, Les Menuires, Valmorel en Val Thorens zijn allemaal bekende plaatsen voor sneeuwliefhebbers. Om er te komen moet u door Moûtiers heen, dat midden in de Tarentaise-vallei ligt.

Nu het winterseizoen langzaam naar zijn einde loopt, begint men reeds licht nerveus te worden voor het evenement van het jaar voor de Tarentaise : de Tour.  Nog 100 dagen !

Niet alleen is Moutiers ville de départ op 19 juli, op 18 juli doorkruist de Tour-gekte de Tarentaise-vallei in zijn etappe richting het Altiport van Courchevel.

Moutiers is echt wel een bezoekje waard. Het bestaat uit een klein stadscentrum met smalle straten bij de Saint-Pierre-kathedraal. De stad werd oorspronkelijk gebouwd rond een klooster dat rond het jaar 1000 werd gesticht. Een kleine anekdote: vroeger had de stad een naam die het midden houdt tussen Game of Thrones en de wereld van Disney: Darantasia. In het Keltisch betekent dat ‘bruisende wateren’. De huidige naam Moûtiers is afgeleid van het woord ‘monasterium’ (klooster).

In de stad zijn 2 historische musea en een melkcoöperatie waar Beaufort-kaas wordt gemaakt, een kaas van het type Gruyère die in een holle vorm wordt gemaakt. Deze geometrische vorm was aangepast aan de rug van de muilezels die vroeger de kazen uit de alpenweiden naar beneden vervoerden.

 

Chalet Du CreyBoek nu alvast uw verblijf in Hôtel Chalet Du Crey, Valmorel.  In alle rust maar op een boogscheut van waar de renners passeren.

Reserveer nu EXCLUSIEF met fietsenindealpen.com met code FIDATDF en profiteer van kortingen tot 12%.

Momenteel zijn er 3 opties, allen in ‘kamer & ontbijt’ :

 

Uiteraard zijn er nog mogelijkheden, aarzel niet ons te contacteren op info@fietsenindealpen.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]