Complete groepsets

Wanneer men praat over een groep, gaat het over alle onderdelen die in verband staan met het schakel- en remwerk op uw fiets.  Ze bepalen grotendeels mee de kwaliteit en de prijs van een fiets.

Een groep wordt gebruikt bij de opbouw (afmontage) van een fiets.  Groepsets kunnen afzonderlijk aangekocht worden.  Handig als je  je fiets wil upgraden of om je huidige groepset te vervangen.Complete Groepen - schets

Wanneer gesproken wordt over een ‘groep’ of ‘groepset’, dan spreekt men over volgende onderdelen :

 

Voorderailleur

Crankstel

Cassette

 

Ketting

Achterderailleur

Remhoeven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bracket-as / Roulementen

 

Shifters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kwaliteit van een groep wordt  gemeten in snelheid van schakelen, duurzaamheid, betrouwbaarheid en gewicht.

De markt wordt beheerst door drie producenten : ShimanoSRAM en Campagnolo.  Je hebt daarnaast nog enkele kleinere spelers zoals FDA en Rotor, maar vooral Shimano en SRAM zijn de grootste speler, ook in het professionele wielerpeloton.  In het mountainbiken helemaal, daar verdelen Shimano en SRAM de markt

De meeste groepsets voor de racefiets hebben tegenwoordig een voorderailleur met twee kettingbladen; je kunt dan kiezen uit een compact, supercompact of een dubbel. Voor de Mountainbikes worden de dubbels steeds zeldzamer omdat veel mountainbikers op single overstappen. Een triple groepset vind je zowel bij de racefietsen als de mountainbikes bijna niet meer terug.

En kies je voor mechanisch of elektronisch schakelen ? Ook al is het een pak duurder, velen kiezen voor het gemak van het elektronisch schakelen : de snelheid en precisie van het schakelen met één vingerbeweging op een knop. Elektronisch schakelen reageert onmiddellijk en uiterst nauwkeurig.  Ook onder zware omstandigheden met regen, modder ogf en stof blijft elektronisch schakelen accuraat.  Het systeem is ook bestand tegen schokken en stoten. Vandaar ook het gebruik in de cyclecross en op de mountainbike.

 

ONTDEK HET VOLLEDIGE AANBOD

Check vooral de uitzonderlijke promotie op de Shimano Dura Ace R9170 DI2 Disc groepset !

shimano-dura-ace-r9170-di2-disc-groepset_8f6d1cf7

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]