Lagerug klachten

Lage rugpijn is pijn onderin de rug. Soms straalt de pijn uit naar de billen of naar één of beide bovenbenen. Bij sommigen zit de pijn nog lager in de rug, bij de overgang naar het bekken.
De pijn ontstaat plotseling of meer geleidelijk en is hevig of zeurend. Bij hevige pijn zijn bepaalde houdingen en bewegingen soms niet meer mogelijk.

‘Gewone’ lage rugpijn wil zeggen dat er geen aanwijzingen zijn voor een hernia, ziekte, afwijking of beschadiging als oorzaak van de pijn. Gewone lage rugpijn komt vaak voor en gaat vanzelf over.

Mogelijk komt het door overbelasting van de rug of door een verkeerde beweging. Sommige mensen krijgen rugpijn als ze last hebben van stress.

Hoe verhelpen ?

  • Blijf zo veel mogelijk bewegen en doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Bewegen is niet schadelijk en gewone lage rugpijn heeft geen ernstige oorzaak. Wanneer u zich zorgen maakt over de pijn, krijgt u er juist meer last van en dat kan het herstel vertragen.
  • Is liggen de minst pijnlijke houding? Dan kunt u voor korte tijd bedrust nemen. Probeer er wel af en toe uit te komen. Door bedrust verzwakken uw spieren en dat vertraagt het herstel.
  • Vermoedt u dat uw rugklachten ontstaan zijn door stress? Probeer dan uw stress te verminderen, door uw tijd anders in te delen of uw problemen op te lossen.
  • Hebben uw klachten te maken met uw werk? Bespreek dit dan met uw werkgever of met de bedrijfsarts. Misschien zijn er aanpassingen mogelijk zodat uw rug minder belast wordt.
  • Lukt het niet om te blijven bewegen? Ga dan naar uw huisarts.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]