De Tiroler Schnapsroute, proeven van de Tiroler cultuur

In de Tiroler distilleerderijen wordt jaarlijks circa 50 miljoen kilo fruit verwerkt tot verschillende soorten brandewijn.

Bij de Tiroler Schnapsroute door Noord- en Osttirol zijn sinds 2013 37 partnerbedrijven aangesloten, verspreid door het Tiroler Inntal, een groot aantal zijdalen en Osttirol. Bij alle brouwerijen krijg je uitleg over de herkomst en verwerkingsproces en kun je uiteraard schnaps proeven.

Schnapsbrouwen is een belangrijk onderdeel van de Tiroler cultuur. In het hart van de Alpen kunt u zelf ontdekken hoe fruit uit de regio wordt verwerkt tot Schnaps.

In Tirol vindt u tal van bedrijven, die zeer zorgvuldig en met veel tijd en liefde traditionele Tiroler Schnaps maken. Schnaps brouwen is een kunst. In de landelijke distilleerderijen wordt jaarlijks circa 50 miljoen kilo fruit verwerkt tot verschillende brandewijnen. Internationale onderscheidingen bevestigen dat de Tiroler brouwerijen tot de absolute wereldtop behoren. Ook gasten weten de uitstekende kwaliteit en diversiteit van smaken op waarde te schatten. Ruim 2.500 van de 4.000 Tiroler brouwerijen hebben al brouwrecht sinds de tijd van Maria Theresia (18e eeuw).

De Tiroler Schnapsroute door Noord- en Osttirol is in het najaar van 2013 van start gegaan. De bezoekers worden verwelkomd bij 37 partnerbedrijven, verspreid door het Tiroler Inntal, een groot aantal zijdalen en Osttirol. Er zijn tal van mogelijkheden om de kunst van het Schnaps brouwen vanuit eerste hand te ervaren. Alle aangesloten brouwerijen van de Tiroler Schnapsroute voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden, waarbij de bezoekers informatie krijgen over de herkomst en verwerking van een product en natuurlijk Schnaps kunnen proeven.

Aangezien veel distilleerderijen een nevenactiviteit zijn, kunnen sommige uitsluitend op afspraak worden bezocht. Ook zijn er brouwerijen met vaste openingstijden. Voor de proeverijen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Alle info is verkrijgbaar bij de Toeristische diensten.

Bron : Visittirol.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]