5 fietsuitstappen in de Isère

Het departement Isère is zoveel méér dan enkel Alpe d’Huez.

We sommen het even voor u op :

  • bergachtige massieven, gaande van de Chartreuse tot de Vercors, langs de keten van Belledonne, de Trièves en Oisans;
  • tal van meren ideaal voor het beoefenen van watersporten;
  • drie natuurparken, namelijk het Regionaal Natuurpark van Chartreuse, het Regionaal Natuurpark van de Vercors en het Nationaal Park van Les Ecrins, die er een ideale bestemming van maken voor de liefhebbers van wandelingen en openluchtrecreatie. 
  • steden en dorpen met een rijke erfenis, zoals Vienne, Grenoble en Crémieu, typische dorpen, bekende skistations, gastronomie en tradities.

 

Dit alles vormt het prachtige landschap voor een massa aan fietsmogelijkheden, van gevorderde tot familiefietser, van toerfietser tot mountainbiker of e-biker.

En er vallen nog heel wat verborgen schatten te ontdekken.  En is de fiets niet ideaal om op ontdekkingstocht te gaan ?

We verklappen alvast 5 uitstappen om u te inspireren :

 

Even afstappen in Vienne langs de ViaRhôna

Fietsers van de ViaRhôna zouden toch even de tijd moeten nemen om Vienne Condrieu te bezoeken. Langs het fietspad onthult zich de kunst- en geschiedenisstad Vienne, bewoond sinds de Oudheid, en gelegen tussen Rhône en heuvels.  De stad heeft uit haar verleden een rijk bouwkundig erfgoed bewaard. De ViaRhôna onthult meerdere plekken vanaf het fietspad langs de Rhône. In Isère kunt u via de ViaRhôna meer dan 90 km langs de oevers van de Rhône fietsen.

De Via Vercors met de familie

Deze route van meer dan 55 km verbindt de dorpen van het Plateau des 4 Montagnes in de Vercors. Deze routes, tussen berglandschappen, rivieren, opmerkelijke flora en fauna, stellen u in staat om met het gezin te fietsen en de landschappen, het erfgoed en de lokale knowhow te ontdekken, op veilige, gemarkeerde paden en meestal afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen.

Het Lac de Paladru met de fiets

Langs de voie verte aan de oevers van het meer van Paladru te nemen, kunt u een prachtige ongerepte natuurgebied ontdekken. Over een afstand van 7 km, van strand tot strand, verbindt het de dorpen Paladru met Charavines. Een schitterende omgeving om te sporten ook, heuvelachtig met talloze mountainbikeroutes .

Met de e-bike langs het V63, dorpjes spotten langs de Isère

De fietsroute die Grenoble met Romans-sur-Isère verbindt, loopt langs de rechteroever van de Isère over een route van zo’n vijftig kilometer. De route is uitgerust met oplaadpunten voor e-fietsen en parkings zijn beschikbaar om uw fiets veilig te stallen.  Neem de tijd om door een dorp te slenteren, een toeristische site of marktje te bezoeken voordat u weer op pad gaat.

De ‘Voies Vertes’ van de Oisans

In tegenstelling tot een fietspad of een ‘piste cyclable’ dat alleen is gereserveerd voor fietsers, is een ‘voie verte‘ enkel gereserveerd is voor niet-gemotoriseerde ritten: fietsen, voetgangers, skaters en soms paarden. Ze zijn vaak gebouwd op de jaagpaden langs kanalen en rivieren, of op oude, niet meer gebruikte, spoorwegen of boswegen.  En elk jaar wordt het aanbod groter.

Sinds afgelopen zomer kunnen fietsers de voie verte langs de Vallée de Romanche nemen. Deze veilige en gezinsvriendelijke route is ongeveer dertig kilometer lang en verbindt de dorpen Venosc met Séchilienne, door Bourg-disans-Oisans en de vallei van Livet, een echte aanrader.

 

alpesishere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]