Details Grand Départ 2019 in Brussel bekendgemaakt

De organisatie van de Tour heeft Brussel voor de tweede keer gekozen voor de Grand Départ als eerbetoon aan Eddy Merckx, die in 2019 precies 50 jaar geleden zijn eerste eindzege in de Ronde van Frankrijk behaalde.  In 1958, ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling,  vond de Tourstart al eens in Brussel plaats met start vóór het Koninklijk Paleis.

Het moet een groot feest worden en zal deugd doen aan het imago van de hoofdstad.

 • Etappe 1 – 6/07/2019 – Brussel – Charleroi – Brussel (192 km)
  • via Molenbeek en Anderlecht naar het Pajottenland, Ninove en de Muur Geraardsbergen
  • over de Bosberg
  • langs ‘s Gravenbrakel (het dorp van Rode Duivel  Eden Hazard)
  • over Charleroi
  • langs Waterloo terug naar Brussel
  • door Sint-Pieters-Woluwe, waar Merckx opgroeide en in 1969 voor de eerste keer in zijn carrière de gele trui aan mocht trekken
  • verwachte massasprint

 

 • Etappe 2 – 7/07/2019 – ploegentijdrit (28km),
  • tussen het Koninklijk Paleis en het Atomium.

 

De Tour van 2019 is tevens een eerbetoon aan het leiderstricot, dat dan precies 100 jaar geleden voor het eerst werd uitgereikt. De Fransman Eugène Christophe was in 1919 de eerste gelukkige.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]