WK wielrennen 2020 op zwaar klimparcours rond Imola-circuit

UCI heeft de knoop doorgehakt.  Het WK Wielrennen 2020 gaat door (dat wisten we al) in het Italiaans Imola (Bologna) in de Emilia Romagna-regio (dat wisten we nog niet). Imola vervangt het Zwitserse Aigle-Martigny, waar het WK niet kan georganiseerd worden door de corona-maatregelen.

Alle wedstrijden starten en finishen op het F1-circuit en vertrekken voor een tocht buiten het circuit :

  • De wegrit bij de mannen zal net geen 260 km lang zijn en telt bijna 5.000 hoogtemeters, en bestaande uit 9 lokale ronden van elk 28,8 kilometer. Op het rondje liggen telkens 2 zware beklimmingen met stijgingspercentages tot 14%.
  • De vrouwen leggen 144 km af of 5 ronden
  • De tijdritten zullen afgewerkt worden op een overwegend vlak parcours van 32 km.

 

De wegwedstrijden lopen door de Romagna-regio en zullen Cesenatico aandoen, ter ere van Marco Pantani.  Welke 2 klimmetjes in het parcours opgenomen worden, is nog onduidelijk. De Tre Monti is alvast een optie.

Timing :

WK wordt nu gehouden van 24 tot en met 27 september.

  • Tijdritten op donderdag 24 en vrijdag 25 september,
  • Dames wegkoers op zaterdag 26 september,
  • Heren wegkoers op zondag 27 september.

 

Om praktische redenen, wordt er in 2020 ook geen WK voor de junioren en beloften georganiseerd. De huidige wereldkampioenen houden in die categorieën hun regenboogtrui voor nog een jaar.

Imola haalde het onder meer van onder meer Peccioli (Italië), Alba Adriatica (Italië) en Haute-Saône (Frankrijk). Het circuit van Imola had natuurlijk een belangrijke troef : de infrastructuur rond het circuit, met alle pitboxen, aanwezige mediaruimte enzovoort; ideaal om een corona-safe evenement op te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]