Dé 10 Momenten van de Week – Week 6

Het seizoen van Chris Froome start eind volgende week in Spanje. Froome, die onder vuur ligt vanwege een te hoog salbutamolgehalte in de Ronde van Spanje, doet volgens zijn ploeg Team Sky mee aan de Ruta del Sol (14 – 18 februari).  Hij moet zich nog altijd verantwoorden bij de bond maar is vooralsnog niet geschorst.

De grootste Italiaanse amateurwielerploeg Altopack-Eppela is verder in opspraak geraakt. De politie heeft de eigenaar en twee ploegleiders van de formatie aangehouden en vond bij de ploeg grote hoeveelheden groeihormonen en Epo. Ook een apotheker is volgens enkele Italiaanse media in hechtenis genomen.  Linas Rumsas (21) reed voor de ploeg en werd vorig jaar dood aangetroffen in zijn huis. De Italiaanse politie arresteerde de vader en manager van de overleden coureur en kwam zo op het spoor van een dopingnetwerk. ,,Linas Rumsas zette tijdens de maanden voor zijn dood betere resultaten neer dan ooit tevoren. En dat in lastige wedstrijden”, meldt de politie vandaag op een persconferentie. ,,Daarom vermoeden we dat zijn overlijden het gevolg is van verboden middelen.” AD.nl 8/02/2018

Tomasz Marczynski verschijnt niet aan het vertrek van de Ruta del Sol. De Poolse renner van Lotto Soudal werd zaterdag aangereden tijdens een trainingsrit in Spanje.

De pers roert zich over de tussenkomst van vader Adrie Van der Poel tijdens de rechtstreekse uitzending op Sporza. Wout van Aert had al een grote voorsprong op Mathieu toen zijn vader om een mening werd gevraagd. “Van Aert ademt niet en rijdt gewoon rond”, klonk het. “Het verschil is gigantisch groot.” En ook: “Dat het gat vrij snel twee minuten was, is ook niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn.”
Of hij hier iets meer bedoelde, was niet duidelijk, maar onder meer Michel Wuyts in ‘Sportweekend’ zag hier een regelrechte insinuatie in aan het adres van Van Aert. Die zou zich ‘medisch voorbereid’ hebben.  Nieuwsblad.be 5/02/2018 

Luis Léon Sanchez heeft de Ronde van Murcia gewonnen, de eendaagse koers over 208 kilometer in en rond Madrid.

De zege in de Clasica de Almeria ging naar Caleb Ewan. De Australische coureur van Mitchelton-Scott was in de massasprint net iets sneller dan Van Poppel. De Belg Timothy Dupont kwam als derde over de meet.

De slotetappe in de Dubai Tour ging naar Elia Viviani.  Met deze tweede ritzege stelde de Italiaan van Quick-Step Floors ook zijn eindzege veilig.

Vincenzo Nibali staat dit voorjaar aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Dat is een primeur voor de 33-jarige renner.  Nibali is geen specialist voor de klassiekers, rijdt de Ronde vooral als voorbereiding op de kassei-rit in de Tour de France.

Sanne Cant was oppermachtig in Hoogstraten en neemt de leiding in het klassement van de Superprestige. In de stand is het bloedstollend spannend want het verschil tussen Cant en Maud Kaptheijns bedraagt amper één schamel puntje: 92 versus 91 stuks. Volgende week valt de beslissing in Middelkerke!

Mathieu van der Poel heeft bij de wedstrijd om de Superprestige in Hoogstraten zijn 28ste overwinning van het seizoen geboekt. Met deze prestatie pakte hij ook de winst in het eindklassement.  Hij mikt nu op 30 overwinningen dit seizoen.  Met nog 4 wedstrijden te rijden, zou hij zelfs nog het record van Roland Liboton kunnen bereiken, die behaalde 34 overwinningen in één seizoen.  Bijzonder was ook de podiumplaats van broer David.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]