Klimrit naar Puerto de Letras, een stevig staaltje Colombia.

Met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,95% lijkt de klim weinig impressionant, ware het niet dat het gaat om een klim van liefst 80 kilometer met percentages tot 11%.  Een serieuze opdracht die de renners in de 9de etappe van de Ronde van Colombia 2017 voorgeschoteld krijgen .  In een etappe van totaal 131 kilometer moeten de renners dus bijna 2/3 de van de afstand stevig aan de bak in het klimwerk.

 

 

De Alto de Letras beklimming ligt in Caldas, in het midden van het land en wordt beschouwd als de langste klim van de wereld.  De beklimming vanuit Mariquita vertrekt op 500m hoogte en je rijdt naar een hoogte van maar liefst 3,692m.

Zet hem maar op uw bucket-list.

 

2 thoughts on “Klimrit naar Puerto de Letras, een stevig staaltje Colombia.”

 1. Sander schreef:

  Deze klim staat zeker op mijn bucketlist! Heb het geluk om in dit land te verblijven, en heb inmiddels als de nodige beklimmingen gereden in de regio Bogota. De klimmen zijn vaak een stuk langer dan in de alpen, maar met een redelijk constant percentage van 6/7 procent. Op dit moment ben ik aan het trainen om per fiets van Bogota naar Cartagena te reizen. Dit is een 15-daagse tour met daarin ook deze monster beklimming. Voor meer informatie zie: http://cyclota.com/package/cycling-colombia/

  1. Fida schreef:

   Hey Sander, Colombia is ons niet zo bekend, uiteraard wel van de vele rasklimmers die de Tour gekleurd hebben. Wat een schitterende uitdaging die je tegemoet gaat en wat een prachtige klimlandschappen.
   Zou je ons en onze sitebezoekers over La Heroïca iets méér kunnen vertellen ? Wanneer ga je deelnemen ? Succes alvast !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]