Klimrit naar Puerto de Letras, een stevig staaltje Colombia.

Met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,95% lijkt de klim weinig impressionant, ware het niet dat het gaat om een klim van liefst 80 kilometer met percentages tot 11%.  Een serieuze opdracht die de renners in de 9de etappe van de Ronde van Colombia 2017 voorgeschoteld krijgen .  In een etappe van totaal 131 kilometer moeten de renners dus bijna 2/3 de van de afstand stevig aan de bak in het klimwerk.

 

 

De Alto de Letras beklimming ligt in Caldas, in het midden van het land en wordt beschouwd als de langste klim van de wereld.  De beklimming vanuit Mariquita vertrekt op 500m hoogte en je rijdt naar een hoogte van maar liefst 3,692m.

Zet hem maar op uw bucket-list.

 

2 thoughts on “Klimrit naar Puerto de Letras, een stevig staaltje Colombia.”

 1. Sander schreef:

  Deze klim staat zeker op mijn bucketlist! Heb het geluk om in dit land te verblijven, en heb inmiddels als de nodige beklimmingen gereden in de regio Bogota. De klimmen zijn vaak een stuk langer dan in de alpen, maar met een redelijk constant percentage van 6/7 procent. Op dit moment ben ik aan het trainen om per fiets van Bogota naar Cartagena te reizen. Dit is een 15-daagse tour met daarin ook deze monster beklimming. Voor meer informatie zie: http://cyclota.com/package/cycling-colombia/

  1. Fida schreef:

   Hey Sander, Colombia is ons niet zo bekend, uiteraard wel van de vele rasklimmers die de Tour gekleurd hebben. Wat een schitterende uitdaging die je tegemoet gaat en wat een prachtige klimlandschappen.
   Zou je ons en onze sitebezoekers over La Heroïca iets méér kunnen vertellen ? Wanneer ga je deelnemen ? Succes alvast !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]