Dé 10 Momenten van de Week – Week 10

Sterke Groenewegen sprint naar ritzege in Parijs-Nice.  Elia Viviani en André Greipel strandden op plaats twee en drie.

 

Het parcours van de Ronde van Zwitserland van 2018 werd bekendgemaakt.  De ‘Tour de Suisse’ vindt plaats van zaterdag 9 juni tot en met zondag 17 juni.

 

Mark Vanlombeek (67) is overleden. De oud-sporjournalist, jarenlange commentator van de Ronde van Frankrijk, overleed gisterennamiddag thuis aan de gevolgen van kanker, meldt VRTNWS. Bij Vanlombeek werd in het voorjaar van 2017 een tumor in de buik gevonden. Van 1975 tot 1999 was hij                                      sportjournalist op de VRT.

 

De UCI heeft in een statement verklaard verbeteringen aan te willen brengen aan het systeem met TUE’s, zogenaamde Therapeutic Use Exemptions. Ook zegt de UCI bezorgd te zijn over het gebruik van corticosteroïden en de pijnstiller Tramadol in het peloton.

 

Mathieu van der Poel bevestigt opnieuw op de mountainbike in Zuid-Afrika.  De Nieuw-Zeelander Sam Gaze de eerste Wereldbeker Cross Country van het seizoen. Een dikke minuut na Gaze kwam Mathieu van der Poel als vierde over de streep.

 

.Bradley Wiggins heeft in de door hem gewonnen Tour de France van 2012 een medicijn gebruikt om beter te presteren, niet om medische redenen. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse parlementaire commissie, die vindt dat de Britse oud-wielrenner en zijn ploeg Team Sky daarmee een ‘ethische grens hebben overschreden’.

 

De Tsjechische renner Frantisek Sisr heeft de Ronde van Drenthe op zijn naam geschreven.  Na een 192 kilometer lange koers van Emmen naar Hoogeveen was Sisr verreweg de snelste van een groep vluchters. De Belgen Dries de Bondt en Preben van Hecke werden tweede en derde.  Bij de vrouwen heeft Amy Pieters heeft de 12de editie van de Ronde van Drenthe op haar naam geschreven.

De Nederlandse van Boels-Dolmans, vorige week nog goed voor zilver op de koppelkoers bij de WK baanwielrennen, was in een ontregelde sprint net iets sterker dan de Amerikaanse Alexis Ryan.

 

Toch wel wat ongelukkige uitvallers in de voorbereidingsrondes.  Wout Poels (Sky) breekt bij een zware val zijn sleutelbeen in Parijs-Nice.  Verkoudheid dwingt Boom en Groenewegen (LottoNL-Jumbo) dan weer tot opgave in diezelfde ronde.  Tom Dumoulin is niet meer te zien in Tirreno-Adriatico.  Hij kwam in in de beginfase van de vierde etappe ten val en zag zich genoodzaakt op te geven.

 

Marc Soler heeft de eindzege van Parijs-Nice binnen gehengeld. Het Movistar-talent ging vroeg ten aanval en hield uiteindelijk vier seconden over in het algemeen klassement. De dagzege ging naar David De La Cruz.

 

Adam Yates, even sterk bezig als zijn broer Simon in Parijs-Nice, heeft de vijfde rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Brit was duidelijk de beste op de Muur van Filottrano. Michal Kwiatkowski is de nieuwe leider in het algemeen klassement, waar Wilco Kelderman uit de top 3 is weggevallen.   Kelderman maakte tot twee keer toe kennis met het asfalt en raakte met een gebroken sleutelbeen verzeild in een van de achtergebleven groepjes.  Door een derde plaats neemt Kwiatkowski de leiderstrui over van Damiano Caruso.  Ook Tiesj Benoot blijft zichzelf én iedereen verbluffen met zijn uitstekende vorm, met een 4de plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]