Een bijzonder zware Giro 2022

De 105de editie van de Giro bestaat uit zeven sprintetappes, zes heuveletappes, zes bergetappes en twee tijdritten. Goed voor 3.410,30 km of 51.000 hoogtemeters.

 • Het was al langer geweten dat de Giro op 6 mei in Boedapest begint. De Hongaarse hoofdstad zou in 2020 startplaats zijn, maar vanwege de coronacrisis werd de Italiaanse ronde toen verplaatst. De eerste etappe (vrijdag 6 mei) begint in Boedapest en de aankomst ligt op een heuvel van een vijftal kilometer aan het koninklijk kasteel van Visegrád. In rit twee staat een individuele tijdrit van 9,2 kilometer in Boedapest op het programma.  De laatste etappe over Hongaars grondgebied (van Kaposvár naar Balatonfüred) is er eentje geschikt voor de sprinters.
 • Op het eiland Sicilië staat de Etna uiteraard op het programma.
 • Vijf dagen later staat de Passo Lanciano (1ste categorie)een aankomst op de top van de Blockhaus geprogrammeerd, een zware uitdaging voor de klassementsrijders.
 • Na enkele sprinteretappes,  wachten er 3 zware dobbers :
  • rit van Rivarolo Canavese naar Cogne, gevolgd door een rustdag.
  • rit van Salò naar Aprica, met onderweg de beklimming van de Mortirolo en van Santa Cristina,
  • en de etappe van Ponte di Legno naar Lavarone, met in de finale twee cols van eerste categorie.
 • Op de voorlaatste dag liggen op de route van Belluno naar Marmolada (167 km) . Finish ligt op de top van de Passo Fedaia. Onderweg moet het peloton ook over de Passo San Pellegrino en de Passo Pordoi, het dak (Cima Coppi) van deze Giro.
 • De Ronde van Italië eindigt op 29 mei 2022 met een tijdrit van 17,1 kilometer in Verona.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]