Peperdure gestolen fietsen uit België teruggevonden bij Roemeense fietsenhandelaar

Bij een internationaal gerechtelijk onderzoek naar diefstallen in Belgische fietsenspeciaalzaken, hebben de speurders een groot deel van de buit teruggevonden bij een Roemeense fietsenhandelaar. De politie heeft intussen verschillende arrestaties uitgevoerd.
Tijdens een gerechtelijke actie in januari 2018 werden vijf personen opgepakt, van wie er drie onder aanhoudingsmandaat zijn geplaatst door de onderzoeksrechter in Brussel. De verdachten zijn afkomstig uit Moldavië en Roemenië. Uit het gevoerde onderzoek bleek dat ze gestolen (koers)fietsen hadden getransporteerd vanuit Brussel naar Roemenië met een Roemeense busmaatschappij.

Uit contacten die de verdachten vanuit België hadden, konden de speurders met medewerking van de Centrale Dienst DJSOC van de Federale Politie uit Brussel de heler van de gestolen fietsen identificeren. Het betreft een fietsenwinkeluitbater uit Piatra Neamt, een stad in het noorden van Roemenië.

De onderzoeksrechter in Brussel vaardigde daarop een Europees Onderzoeksbevel uit om huiszoekingen te laten uitvoeren in zowel de woning als de winkel van de heler. Daar troffen de speurders een peperdure buit aan. Het betrof onder meer fietsen van het merk Cannondale, Trek, Merida, Specialized, Scott, Pinarello, Willier, Cube en Orbea.

De uitbater kon van geen enkele fiets de nodige aankoopdocumenten voorleggen. Bij controle van de serienummers bleken er ook gestolen fietsen uit België tussen te zitten. Meer specifiek gaat het onder meer om een fietsdiefstal in Wetteren op 1 oktober 2017, in Waremme op 7 mei 2017 en in Kaprijke op 26 januari 2018. België heeft intussen om zijn internationale uitlevering van de fietsenheler gevraagd.

Het onderzoek naar de grootschalige inbrakenplaag in fietsenspeciaalzaken van de voorbije maanden is volgens het parket van Halle-Vilvoorde en de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde nog volop aan de gang. “Toch hopen we dat we er met de arrestaties stilaan een einde aan gebracht hebben”, klinkt het nog.

 

Bron : m.nieuwsblad.be 11-04-2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]