Opvallend : Tacx in handen van Garmin

GarminTacx wordt overgenomen door één van de dochterbedrijven van Garmin. Tacx bestaat al meer dan vijftig jaar maar is vooral de laatste jaren gegroeid dankzij hun Neo smart trainers. In een markt waarin compatibiliteit key is tussen verschillende merken, is de overname best verrassend te noemen.De apparaten van Tacx passen, volgens Garmin, uitstekend in de fitness-portfolio van het Amerikaanse bedrijf. Garmin verwacht de overgang nog voor de zomer af te ronden.

Het in Wassenaar gevestigde Tacx heeft een distributiecentrum in Duitsland. Garmin steekt onder meer geld in de onderzoeksafdeling. De circa 200 werknemers van Tacx gaan allemaal over naar Garmin. Tacx ziet de overname als een mooie mogelijkheid om de groeiende markt van de fietstrainers verder te benutten.  Garmin is een Amerikaans bedrijf, dat juridisch gevestigd is in Zwitserland. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Olathe in de Amerikaanse staat Kansas.

De overname zal wellicht gevolgen hebben voor Wahoo, met zijn KICKR de grote concurrent van Tacx, maar ook Zwift zou hiervan wel eens de gevolgen kunnen dragen. Tacx heeft zijn eigen Tacx Trainer Software namelijk. Zet Garmin met deze strategische zet een aantal van zijn concurrenten buitenspel ?

Tacx was sinds de oprichting van het bedrijf nog altijd volledig in handen van de familie Tacx.  Hoeveel geld er met de overname is gemoeid , werd niet bekend gemaakt.  De sterke merknaam ‘Tacx’ zou ook blijven bestaan, de productie zou in Nederland blijven.

 

Het volledige Tacx-aanbod

Garmin fan ?

 

One thought on “Opvallend : Tacx in handen van Garmin”

  1. Ronald de Bruijn schreef:

    Deze overname pakt voor de gebruiker rampzalig uit. Je zou wensen dat er een verbod komt op overnames door Amerikaanse bedrijven. De klant telt in die cultuur niet, het zijn louter investeerders/geldwolven. App werkt niet naar behoren, kaarten zijn niet te gebruiken, accessoires worden niet uitgeleverd. Geen communicatie. Het lijkt erop dat ze alleen bezig zijn om een partij de markt uit te drukken. Dit heeft niets met fietsen en sport te maken. Het wordt tijd dat EUROPA een eigen silicon valey bouwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]