MENUMENU

Opvallend : Tacx in handen van Garmin

GarminTacx wordt overgenomen door één van de dochterbedrijven van Garmin. Tacx bestaat al meer dan vijftig jaar maar is vooral de laatste jaren gegroeid dankzij hun Neo smart trainers. In een markt waarin compatibiliteit key is tussen verschillende merken, is de overname best verrassend te noemen.De apparaten van Tacx passen, volgens Garmin, uitstekend in de fitness-portfolio van het Amerikaanse bedrijf. Garmin verwacht de overgang nog voor de zomer af te ronden.

Het in Wassenaar gevestigde Tacx heeft een distributiecentrum in Duitsland. Garmin steekt onder meer geld in de onderzoeksafdeling. De circa 200 werknemers van Tacx gaan allemaal over naar Garmin. Tacx ziet de overname als een mooie mogelijkheid om de groeiende markt van de fietstrainers verder te benutten.  Garmin is een Amerikaans bedrijf, dat juridisch gevestigd is in Zwitserland. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Olathe in de Amerikaanse staat Kansas.

De overname zal wellicht gevolgen hebben voor Wahoo, met zijn KICKR de grote concurrent van Tacx, maar ook Zwift zou hiervan wel eens de gevolgen kunnen dragen. Tacx heeft zijn eigen Tacx Trainer Software namelijk. Zet Garmin met deze strategische zet een aantal van zijn concurrenten buitenspel ?

Tacx was sinds de oprichting van het bedrijf nog altijd volledig in handen van de familie Tacx.  Hoeveel geld er met de overname is gemoeid , werd niet bekend gemaakt.  De sterke merknaam ‘Tacx’ zou ook blijven bestaan, de productie zou in Nederland blijven.

 

Het volledige Tacx-aanbod

Garmin fan ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]