Ode aan de Mont Ventoux in de Tour 2021

De Tour 2021 geeft op 7 juni 2021 een mooie ode aan de Reus van de Provence, de Mont Ventoux en aan de ganse regio.  Het was immers al van 2016 geleden dat de Tour nog eens de Ventoux bezocht.  Het is reeds de 17de keer dat de Ventoux wordt opgenomen in het parcours van de Ronde van Frankrijk.

De Mont Ventoux kent drie startplaatsen voor de beklimming : Sault, Malaucène en Bédoin.  Op een originele manier weet men de drie dorpen te betrekken in deze rit.

Tour de France - Sorgues-MalaucèneNa de start vanuit Sorgues trekt het Tourpeloton via de Col de la Liguière (9,3 km à 6,7%) naar Sault voor de eerste, makkelijkste beklimming van de Mont Ventoux (24,3 km à 5%) om nadien af te dalen naar Malaucène.

Via de Col de la Madeleine en Bédoin gaat het dan een tweede keer richting de top van de kale berg (15,7 km à 8,8%).  Geen aankomst op de top.  De renners nemen nogmaals dezelfde, snelle afdaling naar Malaucène,  waar men dus tweemaal op dezelfde dag de renners mag verwelkomen.  Ditmaal voor de aankomst van deze geweldige rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]