De UAE Tour, fusie van de Rondes van Dubai en Abu Dhabi, is geboren…

In 2019 zullen we de Rondes van Dubai en Abu Dhabi niet meer apart op de internationale wielerkalender prijken. Beide rittenwedstrijden gaan een fusie aan en versmelten zo tot de gloednieuwe UAE Tour.

De nieuwe rittenwedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten zal deel uitmaken van de WorldTour en zal net als de samengesmolten voorgangers vroeg op het seizoen de aanloop vormen richting het klassieke voorjaar.

De eerste UAE Tour, van 25 februari tot en met 2 maart 2019, zal zes etappes tellen. De laatste winnaars van de Ronde van Dubai en die van Abu Dhabi zijn respectievelijk Elia Viviani en Alejandro Valverde.

Bron : Wielerkrant.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]