Top 1000 van de Belgische wielrenners – Jacques Sys

Top 1000 van de Belgische wielrennersUit 150 jaar wielersport weerhield Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, duizend renners die de sport mee kleurden in België.

Een titanenwerk dat nu een lijvig naslagwerk oplevert. Met lange en korte verhalen, over de vedetten die met een aureool van onsterfelijkheid door het leven stappen, maar ook over de vele andere renners die elk op hun manier een rol speelden in het peloton.

Over vallen en opstaan, triomfen en tragedies.

De verschillende generaties en tendensen worden gebundeld in dit meer dan 500 pagina’s dikke werk: van de grimmigheid uit het prille begin, de opkomst van het ploegensysteem en de technische evoluties tot de intrede van de wetenschap.

Alle toppers krijgen hun hoofdstukje in het boek, dat is ingedeeld over zes periodes. De toppers van iedere periode worden uitgebreid voorgesteld, maar ook de iets kleinere garnalen die ook allen een eigen, uniek verhaal hebben. Het boek is geen droge opsomming, maar is anekdotisch opgevat. Zo lees je van iedere renner leuke of zelfs tragische weetjes. Want zeker in de eerste decennia van de wielersport was de heroïek en dramatiek nooit ver weg.

 

Haal hem nu in huis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]