Maximumsnelheid op Franse secundaire wegen van 90 naar 80

Wie met de wagen op vakantie gaat naar Frankrijk, haalt best zijn zware voet van het pedaal.. Vanaf 1 juli verandert de maximumsnelheid op secundaire wegen zonder middenafscheiding (routes nationales en départementales) van 90 naar 80 km per uur.  De minimumboete bedraagt 68 euro.  Wie harder rijdt dan 20km per uur te snel, betaalt zelfs minstens 135 euro.

De gendarmerie gaat alvast de hele zomer streng controleren.  Met modernere vaste en mobiele camera’s, vanop bruggen over snelwegen, op motoren en vanuit anonieme voertuigen.

De Belgen zijn de grootste buitenlandse verkeersovertreders op Franse wegen. Frankrijk is en blijft dan ook onze favoriete bestemming voor een autovakantie. Vorige zomer werden maar liefst 211.029 landgenoten geflitst op Franse wegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]