Uit koers – Frank Heinen

Bijzondere wielerlevens

Uit koersWielrenners blinken een korte periode uit, om vervolgens te verdwijnen in de vergetelheid. Sommigen vinden het geluk in een rustig bestaan buiten de schijnwerpers, maar de levens van veel van die ‘vergeten renners’ verlopen minder geruisloos. Op heldere, geestige wijze portretteert Frank Heinen in Uit koers de mannen voor wie de tijd na de koers een zware beproeving blijkt.

In een volgende versie zou Jan Ulrich alvast verschijnen.  Het gaat immers van kwaad naar erger met de gevallen wielrenner die jarenlang doping bleek genomen te hebben. De Duitser werd begin augustus 2018 in de boeien geslagen omdat hij ruzie zocht op een feestje. De politie arresteerde Ullrich en nam hem mee naar kantoor met handboeien om.  Nadien werd hij nog een keertje opgepakt nadat hij een Nigeriaanse prostituee probeerde te wurgen in een Duitse hotelkamer. Jan Ulrich, die een drank- en drugsprobleem zou hebben, heeft duidelijk hulp nodig.

Ruim honderd portretten van mannen, zoals Ulrich,  staan er in Uit koers, een ware opstapeling van boeiende en beklijvende verhalen . Over clowns, sukkels, eeuwige verliezers en rijdende apotheken.

‘Uit Koers’ is een boek over de wielersport maar met een uitgesproken stijl.

 

Veel leesgenot via Bol.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]