De zwaarste en de populairste, de Ötztaler Radmarathon 2018

Het is weer zover, de Ötztaler Radmarathon. Bijzonder zwaar, maar razend populair.  Dat heeft te maken met de geoliede organisatie, het veilige parcours, de schitterende natuur en de aangename sfeer. Al een week voor de Ötztaler Radmarathon ademt Sölden, de start- en aankomstplaats, wielrennen uit..

238 km lang, 5.500 hoogtemeters en tot 18% hellingspercentage: dat zijn de harde cijfers van de veeleisende Ötztaler Radmarathon. Deze wielerwedstrijd, zwaarder dan de Alpen en de Dolomieten Marmotten,  is hét sportieve hoogtepunt voor de beste recreatieve wielrenners van de wereld. Op 2 september 2018 verschijnen opnieuw 4.000 deelnemers van vele nationaliteiten in Sölden aan de start. Duizenden toeschouwers moedigen de sporters langs de route aan.

De rit gaat naar het noorden door het Ötztal, via de Kühtai-Sattel door naar Innsbruck. De route gaat dan over de Brenner- en de Jaufenpass, via St. Leonhard in het Passeiertal en eindigt met een uitdagende laatste passage over de Timmelsjoch (2509m). De zware tocht duurt gemiddeld tussen de 7 en 14 uur.

Lees hier het boeiende verslag van een ervaringsdeskundige van vorige editie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]