De zwaarste en de populairste, de Ötztaler Radmarathon 2018

Het is weer zover, de Ötztaler Radmarathon. Bijzonder zwaar, maar razend populair.  Dat heeft te maken met de geoliede organisatie, het veilige parcours, de schitterende natuur en de aangename sfeer. Al een week voor de Ötztaler Radmarathon ademt Sölden, de start- en aankomstplaats, wielrennen uit..

238 km lang, 5.500 hoogtemeters en tot 18% hellingspercentage: dat zijn de harde cijfers van de veeleisende Ötztaler Radmarathon. Deze wielerwedstrijd, zwaarder dan de Alpen en de Dolomieten Marmotten,  is hét sportieve hoogtepunt voor de beste recreatieve wielrenners van de wereld. Op 2 september 2018 verschijnen opnieuw 4.000 deelnemers van vele nationaliteiten in Sölden aan de start. Duizenden toeschouwers moedigen de sporters langs de route aan.

De rit gaat naar het noorden door het Ötztal, via de Kühtai-Sattel door naar Innsbruck. De route gaat dan over de Brenner- en de Jaufenpass, via St. Leonhard in het Passeiertal en eindigt met een uitdagende laatste passage over de Timmelsjoch (2509m). De zware tocht duurt gemiddeld tussen de 7 en 14 uur.

Lees hier het boeiende verslag van een ervaringsdeskundige van vorige editie

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]