Koersen in de Groote Oorlog – Patrick Cornillie

Koersen in de Groote OorlogUitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde (België)*. Het bevat een verzameling verhalen over de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) waarin wielrenners de hoofdrol opeisen.

In het eerste deel wordt een kort overzicht gegeven van de ontwikkeling van de fiets en het wielrennen vlak voor de oorlog.

Het tweede en omvangrijkste deel legt de focus op zowel de rol van de fiets in het leger en de oorlog als op het lot van een aantal (voornamelijk Belgische en Franse) wielrenners. Het voorlaatste deel handelt over het wielrennen in de naoorlogse periode.

Tot slot volgt een eerbetoon aan Emile Brichard, in 2004 de oudste nog levende tourdeelnemer en oud-strijder. Gevarieerde en goed onderbouwde bijdragen van één à twee bladzijden die meestal los van elkaar kunnen worden gelezen. Rijk geïllustreerd met foto’s en afbeeldingen in zwart-wit en kleur. Achterin een chronologisch overzicht van een aantal feiten uit deze oorlog en van wielerwedstrijden, verder nog een personenregister en bibliografie. Vlot leesbaar.

Auteur Patrick Cornillie heeft reeds diverse wielerboeken gepubliceerd. Voor wielerfans, maar ook voor mensen met algemene interesse in de Eerste Wereldoorlog.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]