Sky stopt als hoofdsponsor na 2019

Brits mediabedrijf Sky stopt op het einde van volgend seizoen met de sponsoring van haar wielerploeg. Dat liet het Britse team weten in een mededeling. Na meer dan 10 jaar houdt broadcaster Sky zijn sponsoring in de Britse wielrennerij en in het WorldTour-team voor bekeken. Met het nakende vertrek van Sky verdwijnt de grootste speler op de markt van wielersponsoring. Sky wil zich onder meer gaan focussen op de Sky Ocean Rescue-campagne.

Wat de toekomst brengt, laat Sky voorlopig in het midden. Manager Brailsford moet op zoek naar een nieuwe partner voor de lange termijn.  Meteen vallen namen als Nike en Red Bull. De ploeg wil voor de start van de Tour 2019 duidelijkheid hebben over zijn toekomst na 2019.  Brailsford heeft zijn renners beloofd hen niet in de steek te laten, mocht de ploeg na 2019 geen nieuwe sponsor vinden.  Een budget vinden van een kleine 28 miljoen € zal zeker geen sinecure zijn.

Gevreesd wordt dat de ploeg uit elkaar zal vallen.  CCC gaat sowieso spreken met Michal Kwiatkowski.   De ploeg, met als hoofdsponsor een Poolse schoenwinkel, heeft de ambitie om meer Polen in huis te halen en vermits Kwiatkowski zou vrij komen eind 2019 lijkt dit een logische stap.  Ook de toekomst van Wout Poels en Dylan van Baarle is dus onduidelijk.  Wat met Froome en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]