Veiligere afsluitingen ?

De E3 Harelbeke heeft samen met producent Boplan de Race Barrier voorgesteld, een nieuw soort afsluiting die voor het eerst gebruikt zal worden tijdens de E3. De nieuwe afsluitingen moeten voor meer veiligheid in de koers zorgen.

Een Race Barrier is 2 meter lang, 1,40m hoog en heeft een hellingsgraad van 70 graden.  Een barrier kan opgevuld worden met water of zand waardoor hij zwaarder wordt en bijna niet verplaatsbaar is door eventuele windstoten. Het geheel is gemaakt uit een volledig absorberende kunststof. Wij willen daarmee de aankomstzone volledig uitrusten, maar ook op andere plaatsen kan de Race Barrier geïnstalleerd worden.  Het is de bedoeling dat bij een valpartij tijdens een massasprint de impact zo klein mogelijk is en daardoor ook de lichamelijke letsels van de renners tot een strikt minimum beperkt worden.

Op de barrier staan ook pijlen. Daarmee willen we een tunnelvisie creëren bij de renners zodat die minder de kanten gaan opzoeken. De afsluiting heeft inkepingen waarin de organisator zijn publiciteitsborden kan aanbrengen zonder dat die enig gevaar kunnen opleveren. Zo zijn we weer een stap dichter bij een iets veiliger manier in het wielrennen.

De nieuwe hekken debuteren dus eind deze maand in de E3 Harelbeke, maar zullen dit voorjaar onder meer ook te zien zijn in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

Of dit een veilige oplossing is, zal nog moeten blijken, maar het systeem is alvast erg doordacht.  Een stap in de goede richting ?

Bron : Sporza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]