Trans Dinarica route – 2000 km mountainbiken doorheen de Balkan

De plannen zijn al vergevorderd om een 2.000 kilometer lange mountainbikeroute te ontwikkelen doorheen acht verschillende Europese landen. De Trans Dinarica route verbindt op dit moment al Slovenië, Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Binnenkort worden daar ook Montenegro, Albanië, Kosovo, Servië en Macedonië aan toegevoegd.

Het traject biedt een uitdagende en gevarieerde route aan in de Dinarische Alpen en de Sharr Mountains in de Balkan die lopen van Kosovo en het noodwesten van de Republiek Macedonia, tot het noordoosten van Albanië.  Fietsers kunnen zowel afzien op de steile en ruwe hellingen als genieten van de Adriatische Zee.  De fietsroute is geïnspireerd op de Via Dinarica, een bekende hiking trail die parallel loopt aan het fietsnetwerk. Het pad loopt langs Unescowerelderfgoed, steden en nationale parken.

Het startpunt van de route ligt in de Sloveense Soca-vallei, dicht bij de grens met Italië. De opzet is dat fietsers zo’n 50 à 60 kilometer per dag fietsen en zo’n 1.500 hoogtemeters overbruggen. Op dit tempo doorkruisen fietsers elk land in zo’n zeven à tien dagen. Over een uitdaging gesproken. Fietsers zullen op de website ook kunnen kiezen om kortere routes van het traject af te leggen.

De initiatiefnemers zijn drie touroperators gespecialiseerd in outdoor adventure uit Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina.

Méér info op de (nog niet volledig afgewerkte) website www.transdinarica.com .

Bron : standaard.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]