MENUMENU

Méér dan 350 exposanten op Velofollies

Velofollies-Logo-800x151

Vrijdag is het weer zover, Velofollies 2019 opent zijn deuren.  Dé start van het nieuwe fietsseizoen.

Velofollies is gekend als een echte totaalbeurs met een presentatie van de volledige fietsmarkt. Je vindt er alle types en alle merken, met naast race- en MTB ook trekkingfietsen, hybridefietsen, retrobikes, stadsfietsen en e-bikes, aangevuld met een uitgebreid gamma van accessoires zoals helmen, fietskledij, fietsreizen, fietsliteratuur, e.d.

Velofollies wil voor elke fietser een platform bieden: zowel voor de racefietser, de e-biker, mountainbiker, de stadsfietser, de langs-het-kanaalfietser.  De pure recreant, de zondagsfietser, de retrofietser.

Facts & Figures – Velofollies 2019

 • 350 exposanten / 40.000 m²
 • E-bike zone waar je modellen en merken elektrische fietsen kan uittesten.
 • Bekend wielervolk tijdens praatsessies in het wielercafé met Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Sven Nys, Cameron Vandenbroucke (de dochter van), Tiesj Benoot, Julien Vermote, meestal gevolgd door een signeersessie.  Ook heel wat ex-renners: Andrea Tafi, Johan Museeuw, Nico Mattan, José De Cauwer.
 • Aandacht voor het fietstoerisme. Reisorganisatoren en toeristische diensten stellen er fietsreizen en fietsroutes voor.
 • Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag zijn er presentaties van wielerploegen.
 • Elke dag komen sprekers (coaches, dokters, diëtisten) aan het woord rond interessante thema’s als trainingstips, sportvoeding, bikefitting, blessurepreventie
 • Een uitgebreid aanbod aan (nieuwe) fietskledij.
 • Allerhande accessoires zoals fietskarren, fietsbagagedragers, fietsverzekeringen.

 

Praktisch – Velofollies 2019

 • Openingsuren :
  • Vrijdag 18 januari, van 10.00 – 21.00 u
  • zaterdag 19 januari,  van 10.00 -18.00 u
  • en zondag 20 januari,  van 10.00 -18.00 u
 • Plaats :
  • Xpo hallen Kortrijk.
 • Tickets
  • Volwassenen: 11 euro online voorverkoop i.p.v. 15 euro aan de kassa.
  • Kinderen:
   • 6-12 jaar:  7 euro online voorverkoop i.p.v. 10 euro aan de kassa
   • Kinderen tot 6 jaar, gratis.
 • Parking van Kortrijk Xpo, dagtarief: 4 euro.

 

Alle info op www.velofollies.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez.   Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen. Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet haar […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]