Guillestre, ideaal gelegen in een prachtig stukje natuur

Aan de voet van de Col d’Izoard, de Col d’Agnel en de Col de Vars ligt Guillestre, op het kruispunt tussen het Parc Régional du Queyras en van het Parc National des Ecrins.

 

Noem het kleine dorp het basiskamp om de Alpen met de fiets of met de mountainbike te verkennen, maar ook geschikt voor het grotere publiek :

  • sportieve fietsers bedwingen de grote cols, waar reeds heel wat wielergeschiedenis is geschreven.
  • mountainbikers genieten van de 412 km pistes en de talrijke en bekende single trails.
  • families ontdekken de vele uitgestippelde wandelingen en leren de natuur, de cultuur en het lokale patrimonium ten volle appreciëren.

 

Guillestre heeft er ook voor gekozen om zijn ‘fietsvriendelijke’ accommodaties extra in de kijker te zetten.  De accommodaties met het label «Accueil cyclo» beantwoorden aan een aantal specifiek voorgeschreven criteria.

Deze criteria omvatten onder andere :

  • aanwezigheid beveiligde fietsenstalling
  • aanbod ontbijt- en maatijden specifiek voor fietsers
  • mogelijkheid tot vroeg ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]