Rhino, Grifo of Small Bird ?

Iedereen die het veldrijden volgt, heeft rehelmatig horen spreken over Rhino’s en Grifo’s, op het WK sprak men dan weer over Smal Bird’s.  De bandenkeuze is uitermate belangrijk,wil je een goede cross rijden. Maar wat houdt zo’n bandenkeuze in en welke elementen, spelen er nog een rol ?

In het cyclocross-wereldje spreekt men van 3 belangrijke bandenfabrikanten : Dugast, Tufo en Challenge . Andere merken zoals Schwalbe proberen in dit beperkte groepje een plaats op te eisen. De meeste profs kiezen voor Dugast,  Challenge is een gewaardeerde uitdager.

Belangrijker is echter de keuze van het gepaste bandenprofiel, de gewenste bandbreedte en de ideale bandenspanning. Vaak een moeilijke keuze en vaak ook afhangend van het gevoel van de renner.  Vaak wordt er naar mekaar gekeken bij de keuze.

Challenge Grifo 33 open cyclocrossband

Challenge Grifo 33 open cyclocrossband

Welke profieltypes bestaan er zoal ? 

  • Typhoon: een allround tube die op allerlei verschillende parkoersen kan gebruikt worden, zowel droog als nat.
  • Grifo :  ook een veel gebruikte allround tube.  Veel grip, een ultralage rolweerstand en een enorm gevoel in allerlei omstandigheden van verhard tot medium losse ondergrond.
  • Pipistrello: (Italiaans voor vleermuis), geschikt op een droog, zanderig parcours.
  • Rhino: (neushoorn) op een modderig of glad parcours.
  • Pipisquallo: op een droog parcours met een ondergrond van zand of gras, waar je net wat meer grip nodig hebt in de bochten.
  • Small Bird: op een glad parcours waar de modder niet diep is.

 

De breedte van de band

De breedte van de tube die je gebruikt, hangt samen met je gewicht.  De breedte hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke voorkeur en het parcours.

Er zijn 3 maten : 30 mm, 32 mm of 34 mm.  35 mm is de maximumbreedte volgens het UCI-reglement.   Hoe breder de band hoe confortabeler op het veld, het nadeel is méér weerstand op het asfalt.  Wil men in het veld het verschil maken, zal men kiezen voor een iets breder type.  Is de sprint essentieel op een snel parcours, dan kiest men eerder voor een smallere versie.

 

Bandenspanning

Vaak wordt er gespeeld met de bandenspanning.  De juiste bandenspanning kiezen zorgt voor meer comfort op de fiets, betere grip en/of meer snelheid. Meer druk is meer snelheid. Minder druk is meer comfort en grip.

Er is helaas geen wetenschappelijke formule die voor iedereen werkt. Het is iets persoonlijks wat ieder voor zichzelf moet leren bepalen. Het hangt ook af van het lichaamsgewicht van de cyclocrosser. De banden van iemand die meer dan 70 kilogram weegt, zullen harder staan dan die van iemand van 65 kilogram.

 

Tijdens de cross wordt er al eens gewijzigd.  De crossers roepen dan hun wensen door aan de mecaniciens die dan de bandendruk iets aanpassen of zelfs andere wielen met andere profielen op de reservefiets plaatsen.

 

Ontdek méér

Tufo         Challenge      . Schwalbe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]