Laatste keer Mon Ventoux

We konden het eigenlijk nauwelijks geloven, maar in juni 2024 trekt Sporta voor de allerlaatste keer richting Frankrijk om met honderden fietsers en wandelaars de Mont Ventoux te beklimmen.

Wat ooit begon als een kleinschalig en ludiek sportevent, groeide in de afgelopen 20 jaar uit tot een ongeëvenaarde campagne, waarbij duizenden fietsers en wandelaars jaarlijks de uitdagende Mont Ventoux bedwingen. Sporta was hierin een ware pionier, en gedurende deze periode zijn meer dan 34.800 enthousiastelingen de uitdaging aangegaan, de flanken van de Mont Ventoux meer dan 60.000 keer bedwingend en meer dan 1.300.000 kilometers fietsend.

Het sportieve programma van Sporta Mon Ventoux is door de jaren heen geëvolueerd, van een eenmalige beklimming tot een uitgebreide beweegcampagne met diverse opties voor zowel beginnende als ervaren fietsers en wandelaars. Fietsuitdagingen variëren van 21 tot 173 km, met hoogtemeters van 1.147 tot 4.565, terwijl wandelaars kunnen kiezen uit beklimmingen van 20 of 32 km met respectievelijk 1.028 of 1.751 hoogtemeters.

Wat vooral fantastisch was, waren de trainingsschema’s, voorbereidingstochten in België, coaching, tips en advies die Sporta aanbood. Het resultaat is een evenement dat niet alleen sportieve uitdaging biedt, maar ook een gemeenschap van gelijkgestemden samenbrengt.

Na 20 succesvolle jaren heeft Sporta echter besloten om de allerlaatste editie van Sporta Mon Ventoux te organiseren in 2024. De motivatie achter deze beslissing ligt in de missie en kernopdracht van Sporta: het aanmoedigen en ondersteunen van zoveel mogelijk Vlamingen om (meer) te bewegen. In lijn met deze missie wil Sporta zich meer richten op de beginnende ongebonden sporter en laagdrempeligere beweegcampagnes organiseren die een breder publiek kunnen aanspreken.

Sporta erkent ook de ecologische impact van het Mon Ventoux event en wil bewust kiezen voor meer beweegcampagnes dichter bij huis, om zo een positieve bijdrage te leveren aan een gezonde en duurzame levensstijl. Het verminderen van de grote ecologische voetafdruk veroorzaakt door honderden voertuigen die jaarlijks richting het Zuiden trekken, past in dit streven naar milieubewustzijn.

Momenteel werkt Sporta aan een vernieuwde aanpak die past binnen de herziene missie om mensen duurzaam in beweging te brengen en te houden. Deze aanpak zal op maat zijn voor zowel beginners als ervaren sporters, waarbij inspanning, ontspanning en beweging een bron van langdurig plezier worden. We kijken alvast uit naar wat er van de tekentafel gaat komen.

Wie er nog bij wil zijn, bezoek sportamonventoux.be voor meer informatie en inschrijvingen.  Afspraak op 22 juni 2024.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]