E-MTBiken in de Oisans: avontuur en gemak gaan samen

Droom jij ervan om de Alpen te bedwingen op een fiets? Ook Mark en Greet deden dat al jaren. Het werd tijd om het plan eindelijk uit te voeren. Ze reserveerden online twee e-mountainbikes. Vandaag vertrekken ze in Mizoën en volgen de Piste Pastorale. Ze dalen af langs Besse-en-Oisans om terug te keren in Mizoën.

“Wat een prachtig uitzicht op het Plateau d’Emparis” – Greet & Mark

De eindbestemming van de tocht ligt op 2000 meter hoogte. Aan de rand van het Parc National des Écrins biedt het Plateau d’Emparis een prachtig uitzicht op het Massif des Écrins, Les Deux Alpes en op de gletsjers van het Meije-massief. Dit plateau, een paradijs voor wandelaars en mountainbikers, heeft een grote herderstraditie weten te bewaren. Daardoor kun je tijdens je tochten een kudde schapen tegenkomen, geleid door herdershonden.

De ideale stopplaats voor een picknick of en hapje is één van de refuges; de Refuge les Mouterres (2.250 meter) of Hut Fay. Batterijen opladen kan hier niet, maar de dorpen Mizoën en Besse-en-Oisans hebben voldoende laadpunten. Mark en Greet ontdekken dat de Vallei van de Ferrand 3 oplaadpunten telt, waarvan 1 aan het toeristisch bureau in Besse-en-Oisans. Zo kun je gemakkelijk langere afstanden afleggen. Wat Mark en Greet aangenaam verrast, is dat ieder oplaadpunt niet alleen over een elektrisch stopcontact beschikt, maar ook over verschillende oplaadonderdelen voor elk fietsmerk.

“Hier kwam ik nog nooit” – Greet

Onderweg stopt het tweetal even aan het Maison des Alpages, in het centrum van Besse-en-Oisans. Je stapt er werkelijk binnen in de wereld van de herder!

Het had deze keer niet de voorkeur voor Mark en Greet, maar je kunt deze tocht ook begeleid doen. Aventure Electrobike verhuurt e-bikes en organiseert tochten in het massief van Oisans. Van initiatie tot een halve dag, een hele dag of meerdaagse tochten. Dagtochten zijn mogelijk met onder andere een klim naar het Plateau d’Emparis, inclusief een maaltijdpauze in een berghut. Probeer ook eens een tocht bij zonsondergang !

Misschien voor een volgende keer, want deze tocht willen Mark en Greet absoluut nog eens doen. Maar ook Alpe d’Huez willen ze nog wel eens verkennen…

 

Nog niet overtuigd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]