E-MTBiken in de Oisans: avontuur en gemak gaan samen

Droom jij ervan om de Alpen te bedwingen op een fiets? Ook Mark en Greet deden dat al jaren. Het werd tijd om het plan eindelijk uit te voeren. Ze reserveerden online twee e-mountainbikes. Vandaag vertrekken ze in Mizoën en volgen de Piste Pastorale. Ze dalen af langs Besse-en-Oisans om terug te keren in Mizoën.

“Wat een prachtig uitzicht op het Plateau d’Emparis” – Greet & Mark

De eindbestemming van de tocht ligt op 2000 meter hoogte. Aan de rand van het Parc National des Écrins biedt het Plateau d’Emparis een prachtig uitzicht op het Massif des Écrins, Les Deux Alpes en op de gletsjers van het Meije-massief. Dit plateau, een paradijs voor wandelaars en mountainbikers, heeft een grote herderstraditie weten te bewaren. Daardoor kun je tijdens je tochten een kudde schapen tegenkomen, geleid door herdershonden.

De ideale stopplaats voor een picknick of en hapje is één van de refuges; de Refuge les Mouterres (2.250 meter) of Hut Fay. Batterijen opladen kan hier niet, maar de dorpen Mizoën en Besse-en-Oisans hebben voldoende laadpunten. Mark en Greet ontdekken dat de Vallei van de Ferrand 3 oplaadpunten telt, waarvan 1 aan het toeristisch bureau in Besse-en-Oisans. Zo kun je gemakkelijk langere afstanden afleggen. Wat Mark en Greet aangenaam verrast, is dat ieder oplaadpunt niet alleen over een elektrisch stopcontact beschikt, maar ook over verschillende oplaadonderdelen voor elk fietsmerk.

“Hier kwam ik nog nooit” – Greet

Onderweg stopt het tweetal even aan het Maison des Alpages, in het centrum van Besse-en-Oisans. Je stapt er werkelijk binnen in de wereld van de herder!

Het had deze keer niet de voorkeur voor Mark en Greet, maar je kunt deze tocht ook begeleid doen. Aventure Electrobike verhuurt e-bikes en organiseert tochten in het massief van Oisans. Van initiatie tot een halve dag, een hele dag of meerdaagse tochten. Dagtochten zijn mogelijk met onder andere een klim naar het Plateau d’Emparis, inclusief een maaltijdpauze in een berghut. Probeer ook eens een tocht bij zonsondergang !

Misschien voor een volgende keer, want deze tocht willen Mark en Greet absoluut nog eens doen. Maar ook Alpe d’Huez willen ze nog wel eens verkennen…

 

Nog niet overtuigd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]