Sportvoedingsmarkt ruilt zuiveleiwitten voor plantaardige eiwitten

Innova Market Insights voorspelt dat de sportvoedingsmarkt met ongeveer acht procent per jaar groeit in waarde, aldus VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional.

Wereldwijd komt dit in 2021 tot een markt van meer dan zeventien miljard dollar. De voedingsmiddelenindustrie schuift wei en andere zuiveleiwitten aan de kant en grijpt steeds meer naar plantaardige eiwitten.

Meer dan veertig procent van de nieuwe producten die sportvoedingsbedrijven op de markt brengen, zijn plantaardig. Slechts zes procent van de wereldwijde voedingsmiddelenmarkt bestaat uit veganistische producten, maar voor de sportvoedingsmiddelen is dat veertien procent.   Voedingsmiddelenproducenten gebruiken soja-, erwten- en rijstproteïne het meest als eiwitingrediënten. Ook noten en zaden zijn erg in trek.

De samengestelde jaarlijkse groei van sportvoedingsproducten met noten en zaden was 23 procent van 2014 tot en met 2018. Amandelen, pinda’s en zonnebloempitten waren het grootst in 2018.  De vraag naar sportvoeding groeit. Bodybuilders, duursporters en topsporters zijn niet meer de enigen die de productgroep consumeren. Er is een groeiende groep consumenten die vraagt om sportvoeding. Zij gaan voor algemene gezondheid en een actieve levensstijl.

Bron : VMT.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]