La Course – Zoektocht naar de succesformule

La Course_logoAlles begon 5 jaar geleden.  Enkele uren voor de traditionele eindetappe van de Tour boden de betere wielrensters zich aan voor de eerste editie van La Course.  A.S.O. stond onder druk om ook het vrouwenwielrennen méér aandacht te geven en had dus een formule klaar die het mogelijk maakte ook organisatorisch en op gebied van veiligheid een mooi alternatief te bieden.  Een volwaardige Tour voor de dames ziet de organisatie immers tot op de dag van vandaag helemaal niet zitten.

Op het prestigieuze toneel van de Tour, de Champs-Elysées, zou Marianne Vos zich als eerste kronen als winnaar van deze nieuwe wedstrijd.  Anna Vanderbreggen en de Australische Chloe Hosking zouden zich de daaropvolgende jaren de sterkste tonen.

En dan kwam Annemiek van Vleuten, op een parcours dat méér het hare was : de bergen.   In 2017 was ze de sterkste in het tweeluik ‘Col d’Izoard en tijdrit in Marseille’, in 2018 was ze iedereen te slim af in een 1-etappe uitgave van La Course tussen Annecy en Le Grand Bornand.

In zijn 6de uitgave probeert A.S.O. weer iets nieuws.  In Pau wordt de dames een circuit aangeboden waarop ze 5 rondes gaan rijden of 121 km.  Het gaat om hetzelfde traject waarop de mannen hun -enige- tijdrit van de Tour 2019 afwerken. De rensters rijden op het heuvelachtige parcours 5 keer over 2 pittige heuvels. A .S.O. wil een beetje de omstandigheden van een kampioenschap simuleren, afwachten of dit werkelijk een succes wordt op 19 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]