Boniseconden te verdienen tijdens de bergetappes

Tijdens de Tour de France 2019 zijn tijdens bergetappes bonificatieseconden te verdienen op de top van acht beklimmingen. De mogelijkheid om onderweg op enkele bergtoppen extra tijd te winnen is nieuw. De organisatie hoopt hiermee extra aanvallen aan te moedigen. Er zijn enkel seconden te winnen, de sprint telt niet mee voor de puntentrui.

Volgens de regels van de UCI mogen er bij tussensprints maximaal 3, 2 en 1 seconden verdeeld worden. Voor aankomsten is dit 10, 6 en 4 seconden. A.S.O.  laat , met goedkeuring van de UCI, 8 boniseconden verdienen door de renner die als eerste bovenkomt.  De 2de krijgt 5 seconden,de 3de nog 2.

Beklimmingen waar extra seconden te winnen zijn :

 • Etappe 3: Côte de Mutigny
 • Etappe 6: Col des Chevrères
 • Etappe 8: Côte de la Jaillière
 • Etappe 9: Côte de Saint-Just
 • Etappe 12: Hourquette d’Ancizan
 • Etappe 15: Mur de Péguère
 • Etappe 18: Col du Galibier
 • Etappe 19: Col de l’Iseran

 

Wordt de wedstrijd hiermee aantrekkelijker ?

Geen dubbele punten voor de bergtrui meer aan de aankomsten bergop.  Ze zullen enkel uitgedeeld worden tijdens beklimmingen boven de 2000 meter, m.a.w. Col du Tourmalet, Col d’Izoard, Col du Galibier en Val Thorens.  De punten die dan verdeeld worden, zijn 40-30-24-20-16-12-8-4.

Verder worden volgende punten verdeeld :

 • 1ste categorie : 10-8-6-4-2-1
 • 2de categorie : 5-3-2-1
 • 3de categorie : 2-1
 • 4de categorie : 1

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]