Boniseconden te verdienen tijdens de bergetappes

Tijdens de Tour de France 2019 zijn tijdens bergetappes bonificatieseconden te verdienen op de top van acht beklimmingen. De mogelijkheid om onderweg op enkele bergtoppen extra tijd te winnen is nieuw. De organisatie hoopt hiermee extra aanvallen aan te moedigen. Er zijn enkel seconden te winnen, de sprint telt niet mee voor de puntentrui.

Volgens de regels van de UCI mogen er bij tussensprints maximaal 3, 2 en 1 seconden verdeeld worden. Voor aankomsten is dit 10, 6 en 4 seconden. A.S.O.  laat , met goedkeuring van de UCI, 8 boniseconden verdienen door de renner die als eerste bovenkomt.  De 2de krijgt 5 seconden,de 3de nog 2.

Beklimmingen waar extra seconden te winnen zijn :

 • Etappe 3: Côte de Mutigny
 • Etappe 6: Col des Chevrères
 • Etappe 8: Côte de la Jaillière
 • Etappe 9: Côte de Saint-Just
 • Etappe 12: Hourquette d’Ancizan
 • Etappe 15: Mur de Péguère
 • Etappe 18: Col du Galibier
 • Etappe 19: Col de l’Iseran

 

Wordt de wedstrijd hiermee aantrekkelijker ?

Geen dubbele punten voor de bergtrui meer aan de aankomsten bergop.  Ze zullen enkel uitgedeeld worden tijdens beklimmingen boven de 2000 meter, m.a.w. Col du Tourmalet, Col d’Izoard, Col du Galibier en Val Thorens.  De punten die dan verdeeld worden, zijn 40-30-24-20-16-12-8-4.

Verder worden volgende punten verdeeld :

 • 1ste categorie : 10-8-6-4-2-1
 • 2de categorie : 5-3-2-1
 • 3de categorie : 2-1
 • 4de categorie : 1

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  In overleg met de Franse lokale overheden hebben Sportinez & Golazo sports beslist dat de 10de (verjaardag)editie van Climbing for Life Valloire-Galibier, gepland van 18 tot 20 juni 2020, verplaatst zal worden naar 17-19 juni 2021.  Ook in 2021 zal Climbing For Life – Galibier in het teken staan van diabetes.  1/04/2020   De […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]