Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez.

Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.

 

 

“Fietsen we nog iets verder ?”  Dit voorstel had Greet nog nooit gedaan.

Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet haar ding.  Maar met een elektrische fiets wilde ze het wel proberen. Ze is niet zo’n getraind fietser als Mark, haar man. Mark volhardt met de racefiets, maar is razend benieuwd wat het bereik van zo’n e-bike in de bergen zou geven. Een geslaagde test zou hen heel wat nieuwe mogelijkheden geven. De combinatie met de e-bike zou hen samen de Alpen kunnen doen ontdekken, hun favoriete vakantiebestemming.

Plots zou een hele nieuwe wereld opengaan.

Greet keek er vooral naar uit om samen met haar man te gaan fietsen in de Alpen. Op een elektrische fiets zou ze hem gemakkelijker kunnen bijhouden, ook al heeft Mark méér conditie en is hij beter getraind. Door meer ontspannen te fietsen, verwachtte ze ook méér van het landschap te kunnen genieten.

Ze hadden de streek rond Bourg d’Oisans uitgekozen voor hun eerste rit op de e-bike. Het is niet de eerste keer dat ze in deze streek verblijven. Greet is fan van de natuur, de cultuur en de gastronomie. Mark heeft reeds verscheidene malen Alpe d’Huez bedwongen, en het blijft hem bekoren.

De beklimming van de mythische berg boezemde Greet toch wel een beetje angst in, maar wat was dit ongegrond. Je hoeft echt geen getrainde fietser te zijn om de alpenweiden en bergdorpjes van de Alpen op de fiets te ontdekken. Ze vond het zalig om Mark een beetje te jennen en steeds een eindje voor hem te fietsen. Ze kon zelfs een eindje voorop rijden, en even stoppen om een mooie foto van Mark in volle inspanning in Bocht 7, de Hollandse bocht, te maken. Het zou een mooie herinnering zijn aan hun eerste beklimming in elkaars gezelschap.

“Prachtig toch hoe we nu samen kunnen genieten “ – Greet

De e-bike – fiets met elektrische assistentie of Vélo en Assistance Electrique (VAE) – is even wennen in het begin. De korte initiatie door de fietsverhuurder blijkt niet overbodig; een e-bike vertoont immers een iets ander rijgedrag dan een gewone fiets. Niet alleen omdat er allerlei nieuwe en onbekende knoppen op zo’n fiets zitten, maar ook omdat hij behoorlijk hard kan gaan. Dankzij de trapondersteuning trek je immers razendsnel op.  Maar de fiets voelt al snel vertrouwd aan.

En het is alleszins niet voor watjes.  Het is een nieuwe, sportieve manier van fietsen, die het voor iedereen mogelijk maakt om nog verder, langer en met plezier te fietsen!  En eindelijk is de legendarische en moeilijke beklimming van Alpe d’Huez voor iedereen toegankelijk! En bepaal je zelf hoe  zwaar je de klim maakt. Wil je iets meer inspanning ? Dan verminder je simpelweg de trapondersteuning.

Over de batterij hoef je je alleszins geen zorgen te maken. De afstanden die je kunt fietsen zullen tussen de veertig en zestig kilometer liggen. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om de batterij te herladen of te wisselen, al neem je misschien ook zelf een reserve-batterij mee. Op de speciaal voor de e-bike uitgeruste routes vind je overal laadpunten. Je kan deze vinden op de e-bike-kaart of via de signalisatie-borden onderweg.

Mark realiseert zijn beste tijd.

“Ik ga mijn beste klimtijd nog halen, met mijn vrouwtje er bij” – Mark

Opzet geslaagd !

Mark en Greet hebben hun ding gevonden. Greet maakt nu volop deel uit van de passie van Mark. Samen fietsen ze de prachtige natuur van de Alpen in, en er is nog zoveel dat ze samen kunnen ontdekken.  Ze plannen alvast al een volgende rit. Beide met de e-mountainbike, de smalle padjes en de alpenweiden op.

Misschien kunnen zo ook op een dinsdag deelnemen aan de Oisans Col Series, waarbij ze kunnen genieten van autovrije cols.

En wat ze vooral leuk vinden, is dat ze na de fietstocht met e-bike nog voldoende energie overhouden om volop van de omgeving te genieten.

#klimmenvooriedereen

 

MÉéR Over e-biken in de Oisans-streek

 

Bannerfoto © Eric BEALLET

Bourg d’Oisans ligt in het departement Isère (Dept.38)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]