Hulp bij gewichtsverlies en Wellness met WW (Weight Watchers)

Het concept Weight Watchers bestaat al méér dan vijftig jaar. Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf, dat in 1963 is opgericht door Jean Nidetch. Het dieetprogramma werd initieel vooral in groepsverband gevolgd waarbij de deelnemers elkaar wekelijks ontmoeten om elkaar te steunen en ervaringen uit te wisselen.

WWWW is het nieuwe Weight Watchers.  Het moderne WW Freestyle is een programma voor gewichtsverlies en wellness. Het helpt je bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon, ongeacht of je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.  Het gekende SmartPoints® plan geeft de deelnemer de vrijheid om zelf eetbeslissingen te nemen.

WW is méér een moderne dieet-methode dan een echte dieetformule.  Met een App en een online community begeleidt het de deelnemers naar een gezonde voeding, zonder dat deze echt de teugels uit handen geeft over de beslissingen wat te eten en wat niet.  Ook wordt er veel méér aandacht besteed aan bewegen, met een aantal technieken helpt WW je namelijk om meer te bewegen, kalm te blijven en je beste leven te leiden.

Met Weight Watchers eet je minder calorieën dan je lichaam nodig heeft, waardoor er een calorietekort ontstaat en je afvalt. Maar, het is ook geen crashdieet. Je valt geleidelijk af, wat beter is voor je lichaam, en dus een stuk gezonder is.  WW laat toe dat je genoeg en gevarieerd kan eten. Ook eiwitten en koolhydraten zijn toegelaten, wat een verzadigd gevoel geeft.  WW legt geen verbod op aan koolhydraten of vetten, waardoor je lichaam een tekort krijgt aan een bepaalde voedingsstof.

Via het programma krijg je voldoende steun en controle. Dit kan motiverend werken, waardoor het dieet langer vol te houden is.

Doordat het programma zich focust op het aantal punten – en dus het aantal calorieën – kan het ook ongezond uitpakken; je kunt je punten ook ‘opmaken’ aan ongezonde voeding,  Ook moet er rekening gehouden worden met het feit dat het veel tijd, aandacht en geld kost om via deze methode af te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]