Paleo-dieet – Voor-en nadelen

Veel groenten en fruit, noten en zaden, vis, eieren, natuurlijke olie en vlees van grazende dieren, … dat aten onze verre voorouders. En dat voedingspatroon raadt het paleodieet of het oerdieet vandaag aan.

Maar het adviseert je ook om aardappelen, granen en melkproducten te mijden: essentiële voedingsmiddelen met essentiële voedingsstoffen die je helpen functioneren. Door het dieet kunnen tekorten aan nuttige voedingsstoffen ontstaan. Dit heeft een negatief effect op je gezondheid.

 

Voordelen

  • Je eet minder toegevoegde suikers, en meer fruit en groenten. Hierdoor daalt je calorieopname, waardoor je gemakkelijker vermagert. Door dit gewichtsverlies verlaag je de kans op diabetes type 2.  Het Paleo dieet is dus een koolhydraatarm dieet, maar vaak ook een eiwit(rijk) dieet.

 

Nadelen

  • Er staat geen limiet op de hoeveelheid vlees, waardoor je meer vetten consumeert dan goed voor je is. Bovendien verhoogt je risico op darmkanker door veel rood vlees te eten.
    Door melkproducten en met calcium verrijkte sojaproducten te vermijden, komt de inname van calcium in het gedrang. Dit mineraal is van belang voor de opbouw en het onderhoud van sterke botten.
  • Als je graanproducten en aardappelen verbiedt, mis je een belangrijke leverancier van meervoudige koolhydraten. Naast de nodige energie leveren deze koolhydraten ook nuttige voedingsstoffen zoals vezels, plantaardige eiwitten, vitaminen en mineralen.
    Conclusie
    Een voordeel van het paleodieet is dat je meer groenten, fruit en noten eet. Door het paleodieet kunnen echter ook tekorten van nuttige voedingsstoffen ontstaan. Dit heeft een negatief effect op je gezondheid.

 

 

Bron : cm.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]