Storm in het veldrijden

De door de UCI voorgestelde hervorming en opwaardering van de Wereldbeker volgend seizoen heeft consequenties voor veel organisaties en iedere organisator vreest voor de toekomst van zijn evenement.  Om meer continuïteit in het veldrijden te brengen, worden vanaf volgend seizoen zestien in plaats van negen manches voor de Wereldbeker georganiseerd. De eerste manche start pas op 11 oktober, de laatste op 24 januari, één week voor het WK. De UCI wil het veldrijden ook internationaler maken, een oud zeer dat steeds terugkomt.

Organisatoren in de Benelux zijn op hun hoede, er blijven slechts weinig andere data over voor hun wedstrijden..Eind juni wees de UCI de organisatie van de nieuwe Wereldbeker toe aan Flanders Classics. Golazo haalde het niet.

België mag slechts acht van de zestien crossen organiseren. Dit seizoen zijn er drie Belgische WB-crossen: Koksijde, Namen en Heusden-Zolder. Er komen er dus vijf bij.

Flanders Classic heeft dus alle troeven in handen. Overleg met alle belanghebbenden dringt zich op.  Afwachten wat er uit de bus komt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]