De 10 geboden van José De Cauwer – Rik Vanwalleghem

Ontdek De 10 geboden van José De Cauwer, levenswijsheden van dé Belgische wieleranalist. Een hoopgevend boek van een bijzondere persoonlijkheid.

José De Cauwer (°1949) kent als geen ander de roetsjbaan van het leven.

Als wielrenner, ploegleider, bondscoach en tv-commentator maakte hij de hoogten en laagten ervan mee. Met coryfeeën als Hennie Kuiper, Eddy Planckaert, Eric Vanderaerden, Greg LeMond en Tom Boonen vierde hij de grootste triomfen.

Maar zowel privé als op professioneel vlak werd hij door het noodlot niet gespaard en ging hij geregeld door een diep dal. Uit zijn ruime en intense ervaring binnen de wielersport – de ultieme metafoor van het leven – puurde de gevierde Sporza-wielercommentator zijn Tien Geboden.

Tien wegwijzers waarmee de lezer beslagen op het gladde ijs van het bestaan kan verschijnen. Tien handvaten die getuigen van zijn arendsblik en zijn eigenzinnige visie. Tien wijsheden waarmee iedereen, van sportman tot ondernemer, van politicus tot wielerfan, zijn voordeel kan doen.

 

Bestel NU bij Bol.com

 

Rik Van Walleghem (1952°) was wielerjournalist en hoofdredacteur bij Het Nieuwsblad en werkte ook bij De Standaard. Hij is sinds 2006 directeur van het centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Hij maakte al verschillende boeken over het wielrennen. Het is overigens niet de eerste samenwerking met De Cauwer.  Hij schreef eveneens ‘De kijk van De Cauwer’ waarin hij José De Cauwer uitvraagt over leven, liefde, leed en wielrennen.

In 2014 debuteerde hij met een fictieboek: een spannende roman waarin de spelonken van de menselijke ziel in een onbarmhartige en rauwe stijl worden belicht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]