Challenge of the Stars, virtuele sprint- & klimrace

De virtuele Ronde van Vlaanderen was reeds een mooi succes, en werd gevolgd door verschillende gelijkaardige initiatieven nu er nog even niet op de weg kan gekoerst worden.

Challenge of the Stars‘, the Ride of Glory wil nog een stapje verder gaan. Op zaterdag 23 en zondag 24 mei strijden enkele van ’s werelds beste rijders, waaronder Chris Froome (Team Ineos) en Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) in de “Challenge of Stars” – een unieke onderlinge virtuele race op het BKool-platform. Net als enkele van wereld’s beste sprinters in een eigen sprint-challenge.

De races, georganiseerd door RCS Sport in samenwerking met BKOOL en met partners Tissot en Enel, zullen live worden uitgezonden op VRT Sporza met distributie in Italië, Portugal, Polen, Israël, Brazilië, Colombia, de VS en Canada, China en Zuid-Afrika , en ook gestreamd op de officiële sociale kanalen van The Challenge of Stars (Facebook en YouTube), of via ExpressVPN.

Er zijn twee races met telkens 8 toppers, in man-tegen-man-races en volgens een knock-out-systeem :

 • Sprint op zaterdag en
  • Sprinters krijgen 1,2 kilometer op een virtuele Toscaanse weg voor de wielen voor een man-tegen-man strijd.
  • Startraces:
   • Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) vs Nacer Bouhanni (Team Arkéa-Samsic)
   • Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) vs Mads Pedersen (Trek-Segafredo)
   • Jasper De Buyst (die Caleb Ewan vervangt)  (Lotto Soudal) vs Tim Merlier (Alpecin-Fenix)
   • Matteo Trentin (CCC Team) vs Filippo Ganna (Team Ineos)

 

 • Klimrace op zondag.
  • 2,9 kilometer op de flanken van de Stelvio (gemiddeld 8,7 procent)
  • Startraces:
   • Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) vs Giulio Ciccone (Trek-Segafredo)
   • Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) vs Simon Geschke (CCC Team)
   • Rafał Majka (Bora-Hansgrohe) vs Thomas De Gendt (Lotto Soudal)
   • Chris Froome (Team Ineos) vs Warren Barguil (Team Arkéa-Samsic)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Fred Rompelberg_Fietsvakantie in de Alpen

Fred Rompelberg Bicycle Holidays nu ook in de Franse Alpen

Langzaam maar zeker gaan de grenzen open en kunnen we weer opnieuw beginnen dromen. Reizen binnen Europa – Update Fred Rompelberg Bicycle Holidays heeft de laatste maanden niet stilgezeten en heeft zijn succesvolle formule vanuit Mallorca gekopieerd naar de Franse Alpen. met het gekende recept … Een onvergetelijke fietsvakantie in het hooggebergte van de Franse […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]