Koninginnerit en hoogtijd voor spektakel op de Tre Cime di Lavaredo

Tijd voor eindelijk een beetje sensatie in de Giro ?

Komt Geraint Thomas  zonder kleurscheuren aan de tijdrit van morgen ?  Gaat Primoz Roglic, aan wie wij twijfelen momenteel, toch nog een putsch plaatsen ?  Of komt Almeida nog als een duivel uit een doosje.  Spanning drie dagen voor het einde van deze Giro.

Na de start in Longarone voert de route, met zeer bescheiden stijgingspercentages, naar de voet van de Passo Campolongo. De top, die ze bereiken na een klim van 3,9 kilometer à 7%, ligt halverwege het parcours.

De renners trekken dan over de Passo Valparola (14,1 kilometer, 5,6%), Passo Giau (9,9 kilometer, 9,3%) en Passo Tre Croci (7,9 kilometer,  7,2%), alvorens aan de beijndere mooie slotklim te beginnen : de Tre Cime di Lavaredo.

De klim, de Cima Coppi (het hoogste punt) van deze  Ronde van Italië, opent onmiddellijk met een erg steil stuk – 1,4 kilometer, 10,6% gemiddeld – van Lago di Misurina naar Lago d’Antorno. Na een korte afdaling begint de eigenlijke klim. Tre Cime di Lavaredo is goed voor 7,2 kilometer aan een gemiddelde stijgingspercentage van 7,6%.  De 4 laatste kilometers zijn permanent boven de 10%.  De klim goed indelen zal dus belangrijk zijn, net als wat reserves houden tot de laatste 4 kilometers.

Benieuwd hoe het algemeen klassement er na de etappe zal uitzien.

Etappe19_Giro23_TreCime_alt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]