Mountainbiken vanuit Tiroler Hotel Untermetzger

Zell am Ziller ligt in het hart van het gekende Zillertal in Tirol. Het dorp ligt op een hoogte van 580 meter, is onderdeel van de Zillertal Arena en wordt omringd door de Zillertaler Alpen. Het is een gezellig dorp, waar tradities erg belangrijk zijn. U vindt er leuke restaurantjes en cafés, een aantal kleine, oude winkeltjes en diverse accommodaties. Zell-am-Ziller is ideaal gelegen voor tal van sportieve activiteiten.

 

Hotel Untermetzger , een leuk, rustig en goed verzorgd hotel ligt centraal in het dorp.  Het Nederlandstalig personeel adviseert u graag in het ontdekken van alle Tiroler tradities en in het kiezen van de gepaste activiteiten rekening houdend met uw interesses  In het restaurant van het hotel kan u kiezen uit de Tiroolse keuken volgens lokale recepten of uit internationale gerechten en gegrilde gerechten.

De traditioneel ingerichte kamers, sommige met balkon, zijn uitgerust met douche / toilet, telefoon, kabel-tv en gratis wifi. U kan kiezen voor een Halfpension of Kamer&Ontbijt formule. Het hotel beschikt over familiekamers en -studio’s, ideaal voor een verblijf met het ganse gezin.

“De veiligheid en de gezondheid van de gasten en het personeel is prioriteit nummer 1 deze zomer”, aldus de Belgische hotelmanager.  Het hotel heeft, in navolging van de opgelegde Oostenrijkse regels, uiteraard alle nodige maatregelen genomen om het verblijf voor zijn gasten zo veilig mogelijk te laten verlopen.  Het hotel opent dan ook vol vertrouwen zijn deuren op 20 juni.   

 

Ontdek hier alle info over het hotel.

 

Fietsen kunnen veilig overnachten in  het afgesloten fietslokaal, vlakbij het hotel zijn verschillende fietsverhuurwinkels.

mtb untermetzger

Fietsers, mountainbikers en e-bikers hebben vanuit het hotel toegang tot meer dan 320 kilometer aan fiets- en mountainbikepaden. Er zijn spannende singletrails, maar ook rustige fietstochten mogelijk.

De paden zijn verschillend van niveau en een aantal daarvan zijn ook geschikt voor families met kinderen. In de Wanderbus Zell-Gerlos mag de fiets gratis mee, evenals in de Zillertalbahn, de historische stoomtrein die Zell am Ziller verbindt met Mayrhofen en Hippach.

Met een speciale liftpas kan je  ook van de bergliften gebruik te kunnen maken. De fiets mag altijd gratis mee omhoog (tot 1800 meter). Uiteraard kunnen fietsen, e-bikes en mountainbikes ook gehuurd worden in het dorp.

Begeleide mtb-tochten met een gids zijn eveneens populair en een aanrader.

 

freizeitpark zellHet hotel is ideaal gelegen om deel te nemen aan alle sportieve activiteiten, die het Zillertal te bieden heeft :

 • Bergliften : de Rosenalmbahn die u naar de Rosenalm op 1744 meter hoogte brengt.
 • Wandelen : een uitgebreid netwerk van ruim 120 km aan duidelijk bewegwijzerde wandelpaden van ruim 120 km.
 • Rodelen op de Arena Coaster, leuk voor het ganse gezin
 • Freizeitpark Zell met een groot buitenzwembad en ligweides
 • Rafting op de Ziller, die door het dorp stroomt.
 • Speelpark Sparreboskasteel bij de Rosenalm.
 • Gauder fest:  Helaas dit jaar afgelast, maar al meer dan 500 jaar in het eerste weekend van mei. Het Gauder Fest behoort tot één van de oudste feesten van Tirol en is zelfs opgenomen op de immateriële Werelderfgoedlijst van Unesco. Het Gauder Fest is onlosmakelijk verbonden met de brouwerij Zillertal Bier. Ieder jaar opent de brouwmeester het festival door het eerste biertje te tappen en de bijbehorende Gambrinusspeach te houden. Ook vindt er een grote optocht plaats, waarbij iedereen verkleed is in klederdracht.
 • Almabtrieb : De zomer in de bergen loopt langzaam ten einde, daarom komen de koeien en schapen terug van het weiland naar de stallen. Volgens de oude landelijke traditie, viert het hele dorp de thuiskomst van de veestapel met een groot feest en een optocht.
    • Gerlos 5-19-26 september 2020
    • Wald-Köningsleiten 12 september 2020
    • Krimml 19 september 2020
    • Zell  26 september 2020
 • Zillertal Active Card aanschaffen. Met deze kaart kun u per dag één keer op en neer met een berglift naar keuze, een keer per dag gratis van één van de zwembaden gebruik maken
 • iZillertal Arena App, te downloaden voor iOS en Android, geeft onder andere informatie over de wandel- en fietspaden, het weer, webcams en tips.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]